Submucosus myoma

Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyászati vizsgálaton a következő diagnózist kaptam: A fundusban 1 cm átmérőjű submucosus myomgöb. Két gyermekem van/7 illetve 11 évesek/. Tekintve, hogy újabb gyermeket szeretnénk, nagyon aggaszt a myomgöb. 5 sikertelen hónapon vagyunk túl s nagyon aggaszt, hogy nem sikerül áldott állapotba kerülnöm.Doktornő azt mondta, hogy amennyiben néhány hónapon belül nem lesz eredmény, akkor továbblépünk, -addig nincs teendő. Terhesvitamint/Femibion 800, illetve napi két alkalommal INOFOLIC szedését javasolta. Van-e esélyem a teherbe esésre, illetve milyen veszélyek várnak rám a myomgöb miatt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza teherbeesés esélye témában

Kedves Kérdező! Ez a mióma méret nem jelent akadályt egyenlőre sem a teherbeesés esélyében, sem a kihordásban. A középidőre koncentrált együttléteken kívül érdemes lenne ellenőrizni az ürített ondó minőséget, ami andrológiai urológiai ambulancián egyszerű vizsgálat. Tárgyalják meg szakemberrel. Ha az rendben van, akkor érdemes nőgyógyászati ultrahangos vizsgálattal ellenőrizni középidő előtt, hogy van-e érett tüsző a petefészkekben. Ha nincs, vagy bizonytalan, akkor lehet gyógyszeresen tüszőérést indukáló 5 napi tabletta szedést alkalmazni Beszélje meg nőgyógyászával.

Kérdés: 2015. május 28., 19:53; Megválaszolva: 2015. május 28., 23:14
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...