2. Babát szeretnénk

Kedves Doktornő! Most 10, 5 hónapos a kisfiam és szeretnénk neki testvért. Már csak este elalvas előtt cicizik és éjszaka amikor felkel, de közbe nekem már 5 hónapja kB van rendszeres menstruációm. Próbálkozunk, vettem ovulációs tesztet de eddig mindig azt mutatta, hogy nincs. Érdeklődni szeretnék, hogy nagy valószínűleggel az, hogy szoptatok az akadalyozza meg a teherbe esést? Szedek terhes vitamint. Ha befejezemba szoptatást akkor lesz nagyobb esélye a teherbe esésnek vagy azzal, hogy megvan a menstruációm már teljesen esélyes vagyok? Nagyon szépen köszönöm a segítségét! További szép napot kívánok! Üdvözlettel Kobezdáné Gyökös Beatrix

Dr. Farkas Ágnes válasza teherbeesés esélye témában

Kedves Beatrix!

A szoptatás csökkenti a teherbeesés esélyét, de egyáltalán nem kizáró tényező. Az ovulációs tesztek sokszor lehetnek pontatlanok, ne ebből induljon ki. A WHO ajánlása szerint legalább 2 éves korig javasolt a szoptatás, meg bőven benne van ebben az időben. Ne aggódjon, hogy mikor lesz terhes újra, szülés után legalább egy évet érdemes várni egyébként is, hogy a szervezete regenerálódjon.

Üdv. : Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2022. január 14., 10:20; Megválaszolva: 2022. január 20., 00:24
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség bekövetkezhet e
Terhesség alatti mióma
Terhesség?
Barnás narancssárgas folyás
Várandósság 16. hete - 3-4 hete...