Hüvelyi hámsérülés

Jó napot! 2hete diagnosztizálták nálam hogy hpv fertőzésem van, de azt mondta az orvosom hogy ne ijedjek meg, nem a veszélyes típusa, nincs semmi teendő, fél év múlva menjek vissza kontrollra. Ezen kívül azt mondta hogy hámsérülésem is van. A méhnyakrák szűrésem eredménye negatív.Fogamzásgátlót kb. 2 hete kezdtem el szedni életemben először. Másabb lett a menstruációm is az eddigi 7 nap helyett 9lett de az utolsó 4 nap csak pecsételtem. A doktornő azt mondta hogy 3 hónap mire beáll a fogamzásgátló. Olyan problémám lenne, hogy most az aktus után fáj a hüvelyem és kevés pecsételő vérzés is megjelent. Ilyen még sose fordult elő velem. Ez jelenthet valami rosszat? Vagy a fogamzásgátló is bekavarhat még? A hpv vagy a hámsérülés okozhatja? Tud ajánlani esetleg vmilyen kúpot ami jó lehet a hámsérülésre vagy intim zuhanyt? Elnézést a sok kérdésért, csak most kicsit meg vagyok ijedve. Válaszát előre is köszönöm! u.i: 24 éves vagyok

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A fogamzásgátló szedése mellett a menstruáció mennyisége változni fog, kevesebb lesz, ennek kb.: 3 hónap kell míg megfelelően beáll.

A hüvelyi fájdalom és azt követően észlelt pecsételő vérzés az gyulladásra utal.Ennek kivizsgálása szükséges és kezelése.Gyógyszeres kezelés jön szóba. A hatékony kezelés érdekében vényköteles gyógyszer szükséges, ezt csak szakorvos írhatja fel.

Emiatt szakorvos felkeresése szükséges. A vény nélküli készítmények ezt követően jönnek szóba.

Kérdés: 2015. május 23., 21:54; Megválaszolva: 2015. május 24., 21:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...