Klitorisz probléma

Tisztelt Doktor Úr! Furcsa kérdéssel fordulnék Önhöz, mivel külföldön élek, így sajnos nem tudok orvossal konzultálni, mivel a Londoni egészségügy messze alulmúlja a Magyarországit! A problémám az, hogy kb. 1 hónapja vettem észre magamon, hogy bár kellően foglalkozik velem a partnerem (hiába segítek be én is) , valamiért a csiklóm nem duzzad meg eléggé, így hiába izgat/izgatom magam, nem jutok orgazmus közeli állapotba. Fekve egyáltalán nem duzzad meg kellőképpen, viszont ha pl térdelek, akkor már igen. Korábban észrevettem, hogy nehezebben tudok a csúcsra jutni, nem tudok egy felé fókuszálni aktus közben, és bizony sok idő kellett, mire úgy ahogy, de sikerült elmennem. Igen stresszes heteken/hónapon vagyok túl, közre játszhat a sok stressz abban, hogy nem duzzad meg a csiklóm, avagy más dolog állhat a háttérben? Kezd nagyon zavarni a dolog, mert igen kellemetlen, hogy bár kellően odafigyelt rám a partnerem, egyszerűen nem megy, és az utóbbi időben pont emiatt meg is romlott a kapcsolatunk, mert Ő úgy gondolja, nem elég nekem, nem tud belőlem többet kihozni. A másik, most már kíváncsiságból is próbálkozok az önkielégítéssel, bár ugyanaz a probléma, nem duzzad meg kellően a csiklóm, valahogy nem is nedvesedek be annyira és legfőképp nem olyan gyorsan, bezzeg elég, ha a partnerem fejét, nyakát, vállait masszírozom, anélkül, hogy bármi is járna a fejemben, már csak a közelségétől is nedves leszek, nem kicsit. Zavar, hogy amióta fény derült erre a dologra, visszautasítja a közeledésem, mert szerinte nekem nem rá van szükségem testileg. Ön szerint mi lehet a gond? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A női orgazmus két fő típusa ismert a hüvelyi orgazmus – amely csak a közösülés alkalmával, vagy vibrátorok, műpéniszek használata mellett -, maszturbáció alkalmával következik be. A másik, pedig a csikló orgazmus.

A nők hozzávetőlegesen 20-30%-a mindkét orgazmusfajta elérésére képes, sőt, ezen nők egy része nem is tudja megkülönböztetni, hogy csikló-, vagy hüvelyi ingerlés következtében következett-e be az orgazmusa. Természetesen a orgazmusok fajtái vizsgálva némi átfedésről is beszélhetünk.

Természetesen a stressz, a nem megfelelő lelki állapot befolyásolja az orgazmuskészséget.

Az is gyakori probléma, hogy a szexuális orgazmusban észlelt probléma esetén egy idő után figyeli az eseményeket, megfigyelőként vesz részt az aktusban és ez önmagában gátolja a megfelelő orgazmus létrejöttét.

A türelem és a dolgok partnerrel való megbeszélése a legnagyobb segítség.

Kérdés: 2015. március 14., 20:01; Megválaszolva: 2015. március 14., 22:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...