Granulációs szövettel - konizáció

Kedves Doktor Úr! A véleményét, tanácsát szeretném kérni. 40 éves vagyok, kétszer szültem, legkisebb gyerekem 15 éves. 35 éves koromtól nem szedek fogamzásgátló tablettát. 20 éve tudok a „méhszájsebemről”, amit 1-2 évenként látott orvos. A diagnózis mindig véres kenettel P2-es cyto, ectopia, kolpitis, cervicitis chronica volt. Tavaly júniusban rádiósebészeti eljárással eltávolították a kóros hámot, de sajnos a 3 hónapos kontrollon vérző granulációs szövet miatt meg kellett ismételni a vaporizációt. Azóta 5 hónap telt el, a tegnapi controllon u.ez lett a diagnózis. Nagyobb kiterjedésű, sokkal vérzékenyebb a terület. Az orvos most hasonló eljárással, (LOOP) de mélyebben „tanácsolja” kivágni a szövetet. Az orvost Győrőtt az egyik legtapasztaltabb, legelismertebb orvosként ismerik. Mégis rossz érzésem van, félek a beavatkozástól. Ha eddig nem gyógyult a sebem, akkor a nagyobb, mélyebb seb hogyan fog gyógyulni? Mit tegyek? A hidegkéses konizáció nem lenne eredményesebb, biztonságosabb? Köszönöm a segítséget! Cilus

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

Lehet mind a két megoldást csinálni. Az elektromos vagy hideg kés eljárásnál is az a lényeg, hogy a kimetszés az épben történjen.

Kérdés: 2015. március 05., 19:59; Megválaszolva: 2015. március 06., 22:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Új fogamzásgátló módszer...
Menstruácios zavarok