Menstruációs görcsök

Tisztelt Doktor Úr! 12 éves korom óta rendkívül fájdalmas mensturációs görcsökkel küzdök. Fiatalabb koromban még lábon kihordtam őket, akkor általában a legfájdalmasabb görcsök idején, elsötétült előttem a világ, hánytam, és azután, mintha elvágták volna, teljesen rendbe jöttem. A fájdalom csillapítók, akkor nem nagyon hatottak. Jó pár éve már a fájdalom enyhe formája egy héttel a menstruáció előtt jelentkezik. Évente egyszer előfordul, hogy a görcsök kezdetekor, már késő gyógyszert bevennem, mert kihányom a görcsök alatt. A gyomrom teljesen kiürül. A görcsök 1.5-3 órán át tartanak. Közben a szívem nagyon erősen ver, hideg verejtékezem és nehezen kapok levegőt. Egy idő után minden végtagom remeg. Ha a menstruáció ellőtt három, négy nappal elkezdek Flectort, vagy Voltairen Dolo lágy kapszulát szedni, és minden enyhe fájdalomra beveszek egyet (napi 1-4 db) , tudok dolgozni, és mozogni, de babát szeretnék, és 1 éve nem sikerül, ezért szeretném elhagyni őket. Azért fordulok önhöz, mert ha orvos látott, görcsök idején, általában no-spa-t adott injekcióban, vagy xanaxot. A nőgyógyász, pedig Mastodino cseppeket írt fel, amik sajnos nem hatnak. A kérdésem az lenne, hogy okozhatja-e a fentieket hormon háztartási probléma, szervi elváltozás? Van-e olyan gyógyszer, amely a fogantatást nem nehezíti, és oldja a görcsöket? Érdemes-e más nőgyógyászhoz fordulnom, vagy csak tanuljak meg együtt élni vele? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza dysmenorrhea témában

Kedves Kérdező! Jó válaszhoz tudnom kéne, hogy mikor volt utoljára hüvelyi ultrahangos vizsgálata. Ha az negatív volt, nem a hormonoknak van közvetlen oka fájdalmaihoz, hanem a hormonváltozások okozta ciklus előtti szöveti fokozott prosztaglandin szintnek, mely kemény görcsokozó, ez is élettani szerepe. Többletére bizonyos hajlam van egyeseknél.Ha nem lenne anyasági aktuális vágya, ami helyes, egyszerű lenne kínjait bármely fogamzásgátló szedésével jelentősen csökkenteni. A felsorolt gyógyszereket azért szedheti a leírt formában tovább, mert ha jelentkeznek vérzés előtt, alatt a görcsök, akkor biztosan nincs bent kis embrió, mert terhesen késne a vérzés, mások a hormonszintek és gátlódik a prosztaglandin termelődés terhességben, különben vetélést okozna. Ha egyszer sikeresen szülne egyet, minden ilyen panasza megszűnne. Hajrá, mielőbb!

Kérdés: 2015. március 02., 10:49; Megválaszolva: 2015. március 02., 16:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés