Toxoplasma a terhesség 16 hetesen

Szeretnék segítséget kérni, hogy ezekből az értékekből meghatározható e, hogy a terhesség alatt fertőzött vagyok evagy már előtte szereztem védettséget. Most 16 hetes terhes vagyok, és régóta várok a Toxoplasa eredményemre, és mivel nagyon sokat kellett rá várnom több helyen is próbálkoztam megcsináltatni, így most több leletem/értékem is van. Január 15.-ei értékek: Toxoplasma gondii IgG antitest/LEIA (Immulite) >250 U/mL Pozitív (reaktív, küszöbérték index >= 8) Toxoplasma gondii IgM antitest/LEIA (Immulite) 3, 3 S/CO Pozitív (reaktív, küszöbérték index >= 1, 1) Február 12.-ei értékek: Toxoplasma gondii IgG antitest/LEIA (Immulite) >330 U/mL Pozitív (reaktív, küszöbérték index >= 8) Toxoplasma gondii IgM antitest/LEIA (Immulite) 2, 51 S/CO Pozitív (reaktív, küszöbérték index >= 1, 1) . Február 18.-ei értékek: Immunglobulin A 2, 84 g/L 0, 90 - 4, 50 Toxoplasma gondii IgG antitest/LEIA (Immulite) >250 U/mL Pozitív (reaktív, küszöbérték index >= 8) Toxoplasma gondii IgM antitest/LEIA (Immulite) 3, 19 S/CO Pozitív (reaktív, küszöbérték index >= 1, 1) . Kérem írja meg szakvéleményét a leleteim alapján. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Toxoplasma a terhesség 16 hetesen témában

Tisztelt Hölgyem!

A véleményem az, hogy Önnél nagy valószinüség szerint toxoplasma fertőzés állhat fenn, ezért ezekkel az eredményekkel mielőbb keresse fel a terhesgondozást végző orvost!

Az emelkedett IgG, már régebben lezajlott fertőzésekre utal, az emelkedett IgM mindig az aktiv folyamatokat mutatja! Üdvözlettel: dr.Kiss.

PS: kutya, macska társaság elkülönitése!

Kérdés: 2015. február 23., 14:17; Megválaszolva: 2015. február 23., 15:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elakadó vizelet
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz