Váratlan terhesség, gyulladás

Tisztelt Doktorúr! Pár nappal ezelőtt kiderült, hogy kb 4 hetes terhes vagyok. A gyerek apjával nem vagyunk már igazán jóban, 2 évig éltünk együtt, de sajnos amikor a baba fogant már nem voltunk párkapcsolatban. Nem akarja a gyereket, sehogy nem tudom rábeszélni. A probléma ott kezdődik, hogy en évekig szenvedtem visszatérő fertőzésektől, és felfázás jellegű tünetektől, ami miatt aggódom, hogy ha nem tartanám meg ezt a babát, nem lehetne több gyerekem. Mellesleg az orvos szerint most is be vagyok gyulladva, még nem kaptam rá semmit. Még nem döntöttem arról, hogy megtartom-e a babát vagy sem, mivel apa nélkül elég nehéz lenne, de mi az esélye annak, hogy ha abortuszra kerülne sor, akkor nem lehetne több gyerekem? Valamint érdekelne, hogy a mostani gyulladásom okozhat valami fejlődésbeli problémát a babának? Korábban úgy volt, hogy PCOS gyanúm van, mert sok kis ciszta van a petefészkeimben. Ezért is kérdezem, mi az esélye, hogy máskor is sikerül teherbe esnem. En nagyon szeretném ezt a babát, viszont a volt párom ellehetetleníti ezt a döntést. Szeretnék valahogy düllőre jutni, mi lenne a legjobb megoldás. Előre is köszönöm válaszát. Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A gyulladás mindenképpen kezelést igényel.Ha szeretné a terhességet akkor olyan készítmények jönnek szóba melyek terhességben adhatók.Terhességben a gyulladás vetélést is okozhat, ezért kezelése szükséges.

A terhesség megtartása mellett döntés számos tényező mérlegelése.

Ismételt terhesség létrejövetele természetesen lehetséges.

Kérdés: 2015. január 22., 12:32; Megválaszolva: 2015. január 22., 22:07
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam