Elhúzódó vérzés küret után?

Ultrahang alapján, a megvastagodott (14-15 mm) szabálytalan szerkezetű méhnyálkahártya, valamint elhúzódó vérzések miatt a nőgyógyászaton egészségügyi küretet javasoltak. Ez múlt hét hétfőn (12-én) meg is történt itt a helyi kórházban. Sajnos a beavatkozás után 1-2 nappal egyre erősödő vérzés, rendkívül intenzív alhasi fájdalmak jelentkeztek. Pénteken bementem este az ügyeletre, ahol méhgyulladást állapított meg az orvos. Klimicint és Exacyl tablettákat írt fel, valamint injekciót adott. A fájdalmak ugyan enyhültek kicsit, viszont a vérzés továbbra is közepes mennyiségű és sötét, darabos. Időnként, akár 4-5 cm méhnyálkahártya távozik, nagyobb vérzés kíséretében. Szeretném megkérdezni, hogy ez normális-e? A vérzéscsillapító szedése mellett belefér, hogy továbbra is folytatódjon ez a menstruációs erősségű, rendkívül darabos vérzés? Meddig lehet egyáltalán ezt a vérzéscsillapítót szedni? S mi lehet ilyenkor a vérzés oka? A gyulladásos folyamat esetleg a küret után marad vissza valami? Válaszát tisztelettel köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A beavatkozást követően 7-10 napig színes folyás vérzés lehetséges. A vérzés mennyisége a menstruációs vérzést nem haladja meg általában.

Panaszai gyulladás miatt lehetnek, ennek kezelése szükséges. A bevezetett kezelés folytatandó, azonban a további kezelést a szövettani vizsgálat eredménye határozza meg.

Annak birtokában kell dönteni szükséges-e egyéb beavatkozás vagy gyógyszeres kezeléssel rendezhető.

Kérdés: 2015. január 20., 13:01; Megválaszolva: 2015. január 20., 20:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma