mit jelent egy ilyen citológia eredmény, hogy atipikus sejtek és nincs értékelés?

Tisztelt Doktor Úr! Novemberben méhszájsebet diagnosztizáltak nálam, lencse nagyságút azt mondták várjunk kicsit, hátha elmulik vagy nem nő. Nem mult el ezért decemberben az orvosommal megbszéltük, hogy két ciológia eredmény után februrár elején lézeres uton leszedik. Novemberben az első citólógia p2es lett minden rendben. Január első hetében levette a másodikat. Rá egy hétre vagyis Mult hét szerdán vérezni kezdtem, elmentem a nőgyógyászomhoz és mondta h a méhszájsebből polip lett egy 7mm-es polip amit mult pénteken leoperált egészségügyi kürettel együtt és szövettanra küldte. Január elsején voltam rákszűrésen, aminek ma jött meg az eredménye, a doktor ur holnapra rendelt be, ultrahangot is csinál mivel fájdogál a műtét óta a hasam alja, és azt mondta h a rákszűrése eredménye nem lett jó, nem értékelték a kenet és atipikus sejteket mutat a kenet, de azt mondta, hogy lehet a polip miatt, de meg kell várni a szövettani eredményt. Kérdeztem, hogy de rákso sejteket látna -e azt mondta, hogy oádig nem megy a dolog de holnap megbeszéljük. Nagyon megiejdtem ettől a rossz eredménytől, mit jelent az, hogy egy sejt atipikus? Lehet jó és rossz indulatú is? 27 éves vagyok és eléggé elkeseredtem ettől, kérem doktor úr mondjon véleményt, van-e még remény a gyógyulásra. Valamint érdeklődnék, hogy legrosszabb esetben a szövettan nem lenne jó, akkor még van remény a gyógyulásra? Utoljára november végén még p2es teljesen negativ citológiám volt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A leírtakból nem lehet véleményt mondani az atypusos sejtekre. A teljes cytológia lelet kellene. Az atypusos sejtek nagy valószínűséggel jelen esetben gyulladásról szólnak.

Azonban az elvégzett beavatkozás szövettani leletében leírtak a döntőek a további értékelés szempontjából és annak eredménye a lényeges.

Azt várja meg!

Kérdés: 2015. január 19., 14:36; Megválaszolva: 2015. január 19., 21:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam