menzesz elmaradása

Egy hónapja (2014 dec. 22-től) szedem 4 hónap szünet után a fogamzásgátlót (zenadea) és az utolsó hétben, a tabletták elfogyása után, nem jött meg a menstruációm. A tabletta szedése alatt torokfájásom volt, ezért kétféle gyógyszert kellett szedjek (adagin 400 és zinnat 500) és egy kandida elleni pasztillát, amit a gyógyszertárban javasoltak. Az fogamzásgátló szedésének első hetében és a gyógyszerek szedése alatt a párommal gumival is védekeztünk. Január 18-án csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív lett, mert 19-én újra kell szedjem a fogamzásgátlót. Emellett még egy lépcsőszerűséget (nem gumót) érzek a bal mellemben. Lehetek ezek után is terhes? A kérdésem, hogy mitől nem jött meg a menzeszem ebben a hónapban?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A menstruáció elmaradásának oka lehet felszívódási zavar az alkalmazott készítmények miatt.

A negatív terhességi teszt birtokában az előírt időben kezdje el szedni a következő levelet a fogamzásgátló készítményből.Szedésekor ügyelni kell a tabletta felszívódási idejére, mely kb.: 4-6 óra, ez időben semmilyen más készítményt nem tanácsos alkalmazni.

Az emlő panasz miatt keressen fel emlő szakrendelést.

Kérdés: 2015. január 18., 19:42; Megválaszolva: 2015. január 18., 20:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
HPV teszt eredménye