Endometriózis és köldök probléma

Tisztelt Doktor Ur! 24 eves vagyok, kb 2.5-3 eve elkezdett fajni a koldokom. Abban az idoszakban hirtelen hiztam 10 kg-ot (max 65kg voltam) , nem figyeltem az etkezesere. Tapintasra egy meggymagnyi gorcsot ereztem felette. Egy ido utan kituremkedett a koldokom, feszitett, es fekete lett. 2 eve osszel elmentem sebeszetre, azt mondtak olyasmi mint ha visszerem lenne a koldokmben, akkor voltam UH-on is, endormetriozis gyanuja miatt, de nem lattak semmit. Azt mondta egy masik orvos, hogy valoszinuleg nem zarodott ossze a koldokzsinor. Dec.-ben sebeszeten felvagtak ezt a dudort, kitisztitottak, tele volt verrel. Par honapig rendben is volt, elkezdtem egeszsegesen elni, mozogni, elhagytam az uditot, lisztet, tejet (tejtol puffadok egy ideje) . Visszaszereztem a regi sulyomat (52-55kg) es a koldokom sem fajt. Nyaron egyszer ujra kidudorodott, fekete lett, egyszer csak kipukkant az a "holyag". Megkonnyebbult a koldokom, nem feszitett. Osz ota folyamatosan ki van fordulva, mindegy hogyan taplalkozok, szinte mindig fel van puffadva a hasam is. 1-2 honapja ciklustol fuggetlenul is fekete, feszit, folyik a koldomonbol a ver meg valami barna, nagyon kellemetlen szagu valadek. Sokszor van leragasztva (emiatt is) .Vattara szoktam tenni egy kis Betadin kenocsot es ugy ragasztom le. Neha tamponra is teszek. 6-7 eve szedek fogamzasgatlot, azota teljesen beallt a ciklusom, nincsenek gorcseim. 11 eves koromban jott meg eloszor, akkor huszon napokig megvolt a verzesem, es nem kis mennyiseg. 2 eve kezdtem erezni, menstriaciokor bal oldalt a vegbelemben iszonyatos gorcsot, par honapja kozosulskor is erzem, most mar egyre tobb pozicio kenyelmetlen, mintha valami le akarna szakadni bent, vagy folyadek nyomna a mehem. Kerdesem az lenne, hogy ez vajon endometriozis? Jelenleg kulfoldon elek, febr-ban megyunk haza 1-2 hetre, de a szuleim nem engednek vissza amig nem muttetem meg. Annak idejen azt mondtak, muteni kell ha ujra elojon.Lehetseges ennyi ido alatt tullenni rajta? Meg felek is. Koszonom valaszat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A leírtak alapján ez lehet endometriózis, ennek kivizsgálása és kezelése szükséges. A kivizsgálásra is idő szükséges.

Amennyiben műtéti megoldás szükséges, az kb. két hét alatt rendezhető.

Kérdés: 2015. január 13., 23:10; Megválaszolva: 2015. január 15., 20:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma