Menstruáció késése

Tisztelt Dr. Pétervári László Úr! A következő problémával fordulnék Önhöz: a menstruációm mindig is pontatlan volt. Előordul pár nap késés, vagy hamarabbi vérzés. Legutóbb 2014. december 24-én kellett volna megjönnie, de ez még mindig nem törtnént meg. (ma 2015. január 4-e van) A menstruációra utaló jelek azonban ugyan úgy megvannak, a melleim megduzzadtak és érintésre fájnak, a hasam vizesedik, a lábaim fájnak, előjöttek az ilyenkor megszokott kipattogások és vannak olyan napok, hogy az alhasamban valamint a derekamban érzek enyhe görcsöket. A tegnapi nap 2015. január 3-án hőhullámaim is voltak. Két alkalommal fogyasztottam Cickafarkfű teát, mivel ez máskor is elősegítette a vérzésemet. Ezek ellenére, még mindig nem menstruáltam ebben a hónapban. Nem tudom, hogy ez netalán a stressz miatt van, vagy várandós lennék? Reggelente nincs rosszullétem vagy hányingerem a párommal pedig mindig védekezünk óvszerrel, és mivel a fent említett havira utaló panaszok megvannak, így erre nem gondolok, de ha később sem lesz vérzésem elvégzek egy terhességi tesztet. Van okom az aggodalomra? Mit tehetnék ez ügyben? Hogyan tudnám elősegíteni a ciklusom pontosabbá válását? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza Nőgyógyászat témában

A vérzés késése miatt a terhesség kizárása szükséges, terhességi teszt végzése.

Negatív esetben a rendellenes vérzésnek hormonális oka van. A leírtak alapján a peteérés hiány lehet a probléma oka.Emiatt ösztrogén hormon túlsúly keletkezik, ez fent tartja a méhnyálkahártyát, ezért nincs menstruáció.

Szakorvosi vizsgálat után, gyógyszeres kezeléssel a ciklus rendezhető.

Kérdés: 2015. január 04., 15:27; Megválaszolva: 2015. január 04., 20:15
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma