Közti vérzés, aggódjak?

Kedves Doktor Úr! 3 éve szedem a Dienille fogamzásgátló tablettát, nyáron tartottam egy 2 hónapos szünetet, majd októbertől ismét szedni kezdtem, tehát a kis kihagyás óta most a 3. levélnél tartok. Még 7 tabletta beszedése van hátra, amikor ma hirtelen megjött, kisebb hasi görccsel, piros vérzéssel. A kérdésem az volna hogy szedjem-e tovább a maradék 7 tablettát majd hagyjam ki a szokásos 7 napot és ismét kezdjem el szedni az újabb levelet (vagyis ne aggódjak) , vagy álljak le a dienillével és keressek fel egy orvost de azonnal? Rendszeresen, pontosan szedem a tablettát, nem voltam antibiotikummal kezelve, nem volt hasmenéses-hányásos tünetem sem, minden a régi, nem dohányzom, nem diétázom és nem stresszelek. Válaszát várom, és előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza közti vérzés témában

Tisztelt Hölgyem!

A tabletta szedését ne hagyja abba, tehát beszedni a 7 tbl-át kivárni a 7 napot és elkezdeni az uj levelet szedni

Ez az alapállás, természetesen ha a vérzése a napokban erősödik, vagy a tbl. szedése közben folyamatosan van, akkor célszerü szakorvost felkereni.

A közti vérzés akkor jelentkezik, ha a tbl-ák biztositotta hormonszint a vérben valami miatt csökken , igy a méh nyálkahártya vérzés formájában leválik.

Ha ez bármelyik tablettánál gyakran ismétlődik, akkor jön szóba egyéb fogamzásgátló megbeszélése.

Üdvözlettel: dr. Kiss.

PS: ne aggódjon.

Kérdés: 2014. december 31., 00:11; Megválaszolva: 2014. december 31., 10:17
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Citologia eredménye
Fogamzásgátó melletti terheség...
Hüvelygyulladás
P3 citológia, gyulladás
Szülés utáni érdeklődés