Gomba vagy valami más

Kedves Doktor Úr/Doktor Nő! Szeretném segítségét kérni a következő problémával kapcsolatban:Az utóbbi 2-3 hónapban a menstruációm előtt közvetlen mindig hüvelygombától szenvedek, melyet Canesten kombival kezelek, amíg meg nem szűnnek a panaszaim (a krémet tovább). Előtte is volt, hogy elkaptam a betegséget, de mindig arra fogtam például, hogy nemrég voltunk strandon és ott szedhettem össze. De már az utóbbi 2 esetben ez kizárható volt. Kb 5 hónapja szedek (Jangee) fogamzásgátló tablettát, nem tudom ez számít-e valamit. Régebben sosem voltam hajlamos semmiféle gombás fertőzésre. Párkapcsolatban élek 7 hónapja, egy-egy fertőzés után a párom is krémes kezelésre került, hogy elkerüljük a visszafertőzést. Úgy gondolom, nagyon figyelek a higiéniára, zuhanyzáskor intim mosakodógélt használok, és "a "piszkos" kézzel nyúltam oda dolgot" is kizárnám. Mivel mindig kezelem magam, és tudom, hogy nem is szabadna ilyen gyakran Canesten kombit használnom, aggódom, hogy esetleg valami más áll a háttérben, vagy komolyabb kezelésre lenne szükségem. Nőgyógyászhoz is elfogok vele menni, csak szerettem volna előbb az Ön javaslatát kérni. Minden hónap végén már előre aggódok, hogy megint előjön a probléma, most is úgy érzem, hogy pár nap és jelentkeznek a tünetek. (5-6 nap van a menstruációmig) A tüneteim: viszkető, égő érzés, melyek fokozatosan, egyre erősebben jelentkeznek, majd sárgás, darabos folyás. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyfertőzés témában

Kdves Kérdező! Pontos leírása egyértelmüsíti, hogy valóban ismétlődő gombás ferőzése van, de rosszul kezelve. A kórokozó mindíg úgynevezett ping-pong kórokozó, azaz ide-oda fertőzik egymást. Két dolog kéne a végleges gyóyulásához: Irassaon fel 3 db. Fluconer kapszulát bárki orvossal, midketten egyet vegyenek be szájon át, a harmadik csak az öné egy hét múlva ismételve. Helyezzen fel felirva vett 3 Gynoxin kapszulát a hüvelyébe, mejd folytatólag kezdetben naponta, ha jól van végre majd másnaponta, végül hetente kétszer Protexin Gynophylus hüvelylapszulát.Ez recept nélkül kapható. Ezzel helyreállítja és hosszan megőrzi a dús tejsav védő baktérium flóráját és meggátolja az újab, bármilyen hüvelyfertőzését. Heti egyszer érdemes még hosszabb hónapokig használni. Ne feledje, minden gyógyszer, főleg antibiotikumok, vagy hüvelybe helyezett kúpok kiirtják ezt a védő baktérium flórát és védtelen lesz ismét a hüvely.

Kérdés: 2014. július 28., 11:55; Megválaszolva: 2014. július 29., 07:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?