Milyen probléma állhat az időszakos hüvelyfolyás és a közti vérzés hátterében?

Tisztelt Doktor Úr! Azután szeretnék tisztelettel érdeklődni, hogy milyen probléma állhat az időszakonként jelentkező hüvelyfolyás illetve közti vérzés hátterében. A hüvelyfolyás a ciklus bizonyos szakaszaiban jelentkezik, de több napig is eltart. A váladék áttetsző, nagyon enyhén sárgás, illetve kellemetlen szagúvá válik (de csak egy idő után) a peteérés előtti napokban. A peteéréskor mostanában egyre többször fordul elő, hogy puffadok, közti vérzésem van, és nagyon enyhe menstruáció-szerű hasi "fájdalmam', vagy inkább érzésem van. A menstruáció előtt pedig barnás váladék jelentkezik. Egyéb panasz (viszketés, égőérzés) illetve betegség (melyről tudomásom lenne) nincs. A hüvelyfolyás korábban is jelentkezett, de a közti vérzés új, és nagyon megijeszt. Az ilyen-olyan (nem kórosan nagy mennyiségű)hüvelyfolyás miatt a 28 napból szinte csak 5-6 napban nem kell egészségügyi betétet használnom. Ez nagyon elkeserít. 23 éves vagyok, nem volt még testi kapcsolatom, nem szedek semmilyen gyógyszert sem. Természetesen el fogok menni nőgyógyászatra, csak nagyon félek, hogy valami komoly probléma lehet, így előre szeretnék tájékozódni a problémát illetően. A válaszát és az rám szakított idejét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyi folyás témában

Kedves Kérdező! Középidős vérzés számos hölgynél jelentkezik a ciklus közepe táján. Ovuláció idején leesik az addig magas tüszőhormon szint és még nincs sárgatesthormon termelés és a magasra növő hormonéhes nyálkyhártya szigetszerűen lelökődget némi vérzés kisértében.Nincs jelentősége, ha zavaró, hormontartalmú gyógyszerrel kivédhető. Élettanilag bővebb lehet a folyás középidőben, vagy vérzés előtti napokban. Tisztázni kéne, hogy nincs-e fartőzéses eredete, tenyésztéssel, vagy Ph mérésel. Minden edetre jót tenne, ha valamelyik hüvelyi protexint használná rendszeresen hosszabb távon, melyek helyreállítják az optimáliss hüvelyi Ph-t, azaz savasságot és milliárd tejsav baktériumot nevelve tökéletes védelmetadnak a kórokzók ellen.Recept nélkül kaphatók.Legjobban összetett panasaira egy korszrű hormonális fogamzásgáló tartós szedés hatna, pontos, görcsmentes vérzésekkel.

Kérdés: 2014. június 05., 23:38; Megválaszolva: 2014. június 06., 12:46
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Ciszta vagy petefeszekrak?
Fertőzés lehet
Mell elváltozása
Késői pete érés , PCOvagy...
Hüvelyi folyás