Petefészekben 10 mm-es gömbölyded képlet...

Üdvözletem! Segítségre lenne szükségem.. Tegnap voltam nőgyógyásznál (rendszertelen menstruáció miatt ) Kértem hüvelyi ultrahangot. Nos látott egy 10 mm-es jól körülhatárolt hyperechogén gömbölyded képletet a petefészkemben. Kérdeztem: ciszta? Válasza: nem. Nem tudja mi lehet. Lehet akár meszesedés. (nem tudom miféle) illetve csúnya méhszájsebem is van. Amit 3 hét múlva, ha megyek a rákszűrés leletért akkor kikezel. Lelet a következőket tartalmazza pontosan: Kolp: kiterj. cer. Oc: 521 Amin próba: neg Gomba hüvely és vulva dirext kenetben: neg. Boraxos ecsetelés. Vv: R nagy ut., mob. afv-ben szabad körny. UH: 77x33 mm uterus, Jav. TVS. u.a. 9 mm-es endometrium, j.o. ov-ban egy 10 mm-es jól körülhatárolt hyperechogén gömbölyded képlet, adnextájakon. a MSZNUT. protokoll szerint végzett vizsgálat szerint kóros eltérés nem látható. Diagn.: Horm. dysfunc.? Cerv. port. ut. Tu. ov. l.d.? Laborban hormon vizsg. + CA-125, lelettel co. Neg.-OC birt-ban kryoconis jav. A legrosszabbra gondolok... 28 éves vagyok:( El vagyok keseredve, hiszen ha ciszta lenne akkor megmondaná... ezen kívül mi lehet még a petefészkemben?:( Másra nem tudok gondolni, minthogy valami daganat... De ilyen fiatalon is lehetséges?:( Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászati lelet témában

A petefészekben ultrahanggal leírt képlet nagyságát tekintve nem kóros. A kérdés azonban az, hogy a menstruáció hányadik napján történt a vizsgálat, mert ha ez egy tüsző akkor lehet ekkora a petefészekben, mely nővekszik és középidőben 18-20 mm-es nagyságnál következik be a tüszőrepedés. A laborvizsgálat az jelezheti a petefészek elváltozást.Hormonvizsgálattal megállapítható a tüszőrepedés ténye, vérvétel a menstruációt követő 20-23. napon végzendő. Cisztáról 40 mm feletti képlet esetén beszélünk. Ezen vizsgálatok után lehet megitélni a leírtakat, mely elméletileg egy normális lelet a ciklus nap ismeretében.

Kérdés: 2014. április 12., 18:17; Megválaszolva: 2014. április 13., 21:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet