Meddig alakulhat ki a petezsákban az embrió?

Tisztelt Doktor úr! Február 20.án volt meg utoljára, április 5.én voltam nőgyógyásznál ahol 5hetes terhesnek állapítottak meg, 16mm petezsákkal, benne szikhólyaggal. 24.-én kell ismét mennem. A héten viszont erős hasi fájdalom és enyhe rózsaszínes-véres pecsét miatt ismét elmentem az ügyeletre, mert megijedtem. Semmi probléma nem volt, az ultrahangon nem volt vérzésre utaló jel, a petezsák 19mm, embrio még nem találhtaó ezt írták a papírra. (írtak fel utrogestant és rutascorbint a biztonság kedvéért, de azt mondta az orvos, hogy nincs rá szükség, én azért kiváltottam.) Ön szerint ezek a méretek rendben vannak és az, hogy ekkora petezsákban még nincs kifejlődött embrió? Olvastam olyat, hogy 20mm-es petezsákban ha még nem fejlődött ki embrió az üres is marad? Ez igaz? Teljesen kétségbe vagyok esve, első terhességem, teljesen tanácstalan vagyok, nagyon félek és messze van még a 24.-e.:( Várom válaszát, előre is köszönöm! Tisztelettel: Alexa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a terhesség témában

Hat hetes terhességi kort követően látható az embrio és a szivcső pulzálását is lehet ultrahang vizsgálattal észlelni.Ekkor a petezsák átlag mérete 16mm-es. Ismert olyan, hogy nem található embrio a petezsákban, ezt nevezik haszontalan petének. Ez sikertelen terhességet jelent.

Kérdés: 2014. április 12., 12:06; Megválaszolva: 2014. április 13., 21:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon
Fertőzés lehet