A barátomnak kellhet valamilyen kezelés?

Tisztelt doktor úr/doktor nő! Hétfőn voltam nőgyógyásznál, aki felírt egy Pimafucin nevű hüvelykúpot, bár nem mondta, hogy mire. Azt mondta, valami folyásom van, és arra. Utánanéztem, és ez a hüvelykúp jellemzően gombás fertőzésekre van, akkor a barátomnak nem kellene valami krémet vagy ilyesmit használnia? Ha kellene, akkor milyet érdemes? Erről nem beszélt a nőgyógyász. Vagy ezt a hüvelkyúpot nem csak ilyen betegségekre kaphatom? Fogamzásgátlót szedek (Novynette), és erről szóltak, hogy felboríthatja a hüvelyflórát, lehet ez miatt látott a nőgyógyász problémát? Ilyenkor nem kell a partnernek kezelnie magát? És még egy kérdés... A hüvelykúpnak milyen hatást kell elérnie? Mert valójában nekem semmilyen panaszom nem volt (általános vizsgálatra mentem, sima ellenőrzésre), az orvos látott valami folyást (amim még azelőtt is mindig volt, hogy először menstruáltam volna, ezért nem gondoltam semmi rosszra), de az még most is van, hogy a 4. darab hüvelykúpot használtam az este. Semmilyen különbséget nem észlelek, semmi hatást. Reggelre az egész kifolyik, azért lehet? Vagy attól még hatásos, és elmúlik minden, amit az orvos betegnek ítélt? Nagyon szépen köszönöm a válaszát, és elnézést kérek, ha sok butaságot kérdezek...!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Törő Bálint válasza a hüvelyfertőzés témában

Tisztelt Kérdező! Hüvelyváladék vizsgálattal tisztázható, hogy Önnek valóban van e gombás fertőzése. Ebben az estben orvosának kell felírnia az Ön és barátja számára gomba ellenes tablettát. A helyi kezelés csak tűzoltás, ha valóban hüvely gombás fertőzése van, akkor az eddigi kezelés nem lesz teljesen eredményes. Kérje kezelőorvosától a vizsgálatot! Üdvözlettel: Dr.Törő

Kérdés: 2014. március 22., 11:07; Megválaszolva: 2014. március 23., 19:42
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele