Lehet e valami baj?

Jó napot! Azt szeretném megtudni, hogy mivel hüvelyi baktériummal szenvedek (E.coli már huzamosabb ideje (kb.2 éve), de a gyógyszerektől nem javulok hosszabb távra) ezért lehet- e valami betegségem tőle vagy valami bajom? Okozhat-e valami tünetet, problémát ha nem kezelem, vagy ha nem sikerül kezelni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyfertőzés témában

Kedves Kérdező! A Coli baktérium milliárd számban van szükségesen a bélrendszerben, bekrülhet a hüvelybe is, de egy jól karbantartott hüvelyállapotban sohasem tud panaszt okozóan elszaporodni. Gyenge kórokozó, a legtöbb antibiotikummal elpusztitható, de ilyenkor a szükséges hüvelyt védő tejsav baktériumok is elpusztulnak és a hüvely védtelen marad az első újabb arra kóborló Colival szemben. Tehát: A kövezkező baktériumellenes kezelés után azonnal másnaptól kezdjen hüvelyi protektin kúrát. sokféle van ma már, recept nélkül kaphatók kúp, kapszula vagy gél kivitelben. 3-4 nap egymásutáni este helyezzen fel egyet majd hosszabb időn át megelőzésre hetente 2x. Heti egyszer majd később éveken át érdemes megelőzésre használni. A protexinek eleven tejsav baktérium tenyészetek táptalajjal, hogy ezek milliárdszám elszaporodva a hüvelyben biztosítsák a tejsavas, optimális, kórokozók számára elviselhetetlen állapotot.

Kérdés: 2013. szeptember 09., 11:25; Megválaszolva: 2013. szeptember 12., 10:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele