Hogyan kezeljem az enterococcus és e-coli fertőzést szoptatás alatt?

Kedves Dokor úr/nő! 3, 5 hónpja születettm meg kisfiam jelenleg szoptatok.Pár hete észleltem hogy megváltozott a hüvelyváladékom színe.(Erős citromsárga lett)Más panasz, viszketés, égő érzés, bőzösség nincs jelen.Esetlegesen hogy néha fájdogál a hasi terület rövid időre.Gynophiliust hasznátam, és mivel nem múlt el felkerestem a nőgyógyászom.Hüvelyváladékom tenyészésén e-coli és enterococcust mutatott ki.10 napig napi 4-szer Semicillint kell szednünk párterápiában férjemmel. Mivel a leletért és gyógyszerért kisfiammal nem jutottam el, így férjem hozta el.De azáltal nem tudtam feltenni kérdéseimet ezzel kapcsolatban. A kérdéseim a következők lennének: Orvosom és védőnőm szerint ez a gyógyszer szoptatás alatt is szedhető.Ön mit gondol erről? A leleten szerepel hogy hüvelyflóra nem tenyészett ki? Ez pontosan mit jelent? Mi a teendő ezzel kapcsolatban? Érdemes-e a gyóygszerszedés alatt is hüvelyflóra helyreállító kúpot használni, vagy elegendő a gyógyszer után, hisz az kiöli a jó baktériumokat is? Elegendő-e erre a baktériumra a gyógyszer? Ezzel 100%-ban meggyógyulhatok? Kisfiam elkaphatja-e tőlem? Vagy védettséget kap az anyatej, és átjutó gyógyszer által.Pár héttel a tünetek előtt együtt fürödtem vele a kádban... Nagyon köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a hüvelyfertőzés témában

Kedves Kérdező! Ha kitenyészett a kétféle kórkozó, nm szakszerű válasz, hogy hüvelyflóra nem tenyészett ki. Ha ez alatt a hasznos, védő tejsavbaktériumokat értjük, ezeket nem szoktuk tenyészteni. Minden esetre a két kórokozó igen gyakori, meglehetősen ártatlan, tünetet sem mindíg okozó szinte együttélő baktériumfajta, abelében millikád van belőlük, ott még feladatuk is van. De ha már kitenyésztek, helyes, hogy gyógyszerelik magukat. A Semicillin terhesség és szoptatás minden fázisában szedhető, kérdés, ogy nincs-e rezisztencia vele szemben a kórokozókban. Nyugodtan fürödjön a gyerekkel a kádban, a gyerek sem védettséget, sem fertőzést nem fog szerezni. Ne féljen ettől a két kórokozótól, panaszmentes hüvelsekből iw érzékeny módszerkkel gakran kitenyészk. Viszont fontos, hogy a gyógyszer után azonnak indítsa el a tejsavbaktlriumok visszatelepítését valamelyik protexinnel. Indulóban egy hétig naponta, majd érdemes hosszú távon hetente kétszer felhelyezni.

Kérdés: 2013. február 28., 10:36; Megválaszolva: 2013. március 02., 10:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele