Ct lymphoma

Üdvözlöm! Bal lábam combtőig bedagadt ezért sürgősségire kerültem tavaly novemberben. Megállapították, hogy trombózisom nincs. A mai napig szúrom a fraxiparin 0, 3-at. Nőgyógyászati uh.készült: Bal oldali ov: 34x24 mm, melytől laterálisan az ováriumtól függetlennek tűnő 80x49x41 mm-es részben echoszegény solíd, részben multilokuláris cystikus elemeket tartalmazó resistentia ábrázolódik. A mai napig 3 ilyen vaginális uh készült ugyanezzel az eredménnyel. Vastagbél tükrözésem negatív. Nőgyógyászati szűrésem 3 hónap elteltével szintén negatív. P2. Natív és kontraszt mellkas ct negatív. Natív és kontraszt hasi és kismedence ct: A más és a lép normál nagyságú, bennük körülírt eltérés nem látszik. A pancreas nem szélesebb. A mellékvesék szabályosak. A jobb vese normál szerkezetű. A bal vese felső harmadában a parenchymában 2cm-es cystosus képlet látható. Retroperitonealisan, bal oldalon az aorta mellett egy 17 mm-es, egy 13 mm-es és egy 20 mm-es nyirokcsomónak megfelelő képlet látható. A kismedencében bal oldalon az iliaca externa mögött látható két darab 3 cm-es, egy 48 mm-es és egy 63 mm-es kerek képlet, melyek nyirokcsomónak megfelelhetnek. Az uterus rendben, a hólyag normál. A perirectalis tér szabad. Mindkét oldalon az inguinalis hajlatban egy egy 15 mm-es nyirokcsomó látható. Vélemény. Bal vese cysta. Retroperitonealis lymphadenomegalia bal oldalon paraaorticusan és a bal iliaca externa mentén. Ezután közölték, hogy Hodgkin limfómám van menjek hematológushoz. Voltam, tapintható nyirokcsomót nem észlelt. Sebészet: Diagnosztikus laparoscopia: Megnagyobbodott nyirokcsomókat nem észleltünk, az uterus macroszkópos képe felvetette a v.s. malignus nőgyógyászati folyamat lehetőségét. Ca 125 vizsgálat 11.2 U/ml Vérképem rendben. A lábam továbbra is dagad. Egész nap fekszem. Nagyon kérem, (bár tudom hogy hosszú) legyen szíves értékelni az adataimat. Hodgkin límfóma, vagy valami nőgyógyászati daganat? Köszönöm előre is a válaszát.

Dr. Pétervári László válasza diagnosztika témában

A leírt képletet a hashártya mögött nyirokcsomó eredetűnek vélik.Ennek további vizsgálata szükséges. A limfómának laborvizsgálati lelete is van, heamatológiailag tisztázható.

Ezen kórkép a lábdagadás háttér oka is lehet.

Szükséges belgyógyászati további vizsgálatok végzése.

Kérdés: 2013. január 12., 16:56 ;Megválaszolva: 2013. január 15., 20:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...