• Emésztés/Duzzanat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözletem! Nem olyan rég volt 1 kérdésem ami ott végződött hogy várom a hasi ultrahangot. Mert hogy éreztem egy csomót a jobb alhasamban a medence csonthoz közelebb mint a köldökömhöz. Sebészeten azt mondták hogy sérv az orvos kitapintotta és ezt mondta: kb diónyi nagyságú reponabilis sérv. Az ultrahangon azt mondták sérv, visszamentem a sebészetre ot egy másik orvos azt mondta hogy nem tetszik ez neki szerinte nem sérv hanem nyirokcsomó gyulladás, borogassam diétázzam majd mennyek vissza.Így is tettem de a tünetek nem múltak, visszatértem a sebészetre ahol a sebész kitapintotta megint a csomó-t ami addigra nagyobb lett és beutalt vizsgálatra kórházba.Ujra ultrahang(itt is sérvet mondtak) orvos tapint nem sérv...Elvégeztek CT vizsgálatot megerősítette hogy nem sérv de viszont látszik hogy van ott valami, de nemtudják hogy mi...Gyulladásra gyanakodnak felvetették a Chron/colitis ulcherosa lehetőségét is, de kérdem én egy gyulladás ilyen hosszú ideig kitartana? Nagy a bizonytalanság várom a colonoskopia vizsgálatot hogy végre kideriti mi lehet ez, mert ez a bizonytalanság felőröl, és napról napra rosszabbul érzem magam lelkileg és a legrosszabbra gondolva nem tudom mitévő legyek. A korházban azt mondták hogy nem gondolják hogy daganat mer fiatal vagyok stbstb. kérdem hogy önnek mi lenne erről a véleménye?

        Dr. Plósz János válasza a diagnosztika témában

        Nyirokcsomó-duzzanat lehet a háttérben, ez esetben érdemes lehet ultrahang-vezérelten mintát venni az eltérésből. A Crohn-betegség szintén a jobb alhasban okoz gyakran eltérést, de ezzel általában hasi fájdalom, hasmenés is jár, így a vastagbél-vizsgálatot inkább kizáró jellegűnek gondolnám.


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János

        Kérdés: 2013. szeptember 23., 13:58; Megválaszolva: 2013. szeptember 24., 21:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: