csontritkulás és terhesség

2, 5 éve kezelik a csontritkulást, terápia 2 évig vit.D3 Fresenius napi 1, Citrokalcium 200 napi 2x2 Alendronát Pilva 70mg heti 1, jelenleg vit. D3 Fresenius napi 1 és Norifaz Trio 35 mg heti 1, Calcichew napi 2. A DEXA vizsgálat csontsűrűség növekedését mutatja, az osteoporozisból osteopenia lett. Nőgyógyászom szerint a szervezetem állapotából adódóan nyugodtan vállalhatom a terhességet, még nem vagyok a menopauzában. Norifaz Trio szedése jelent-e kockázatot a terhességre? A rematológus erre a kérdésemre nem tudott válaszolni, de felmerül az a probléma is, hogy ezt a gyógyszert csak menopauza után javasolják, Akkor szedjem-e tovább?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza csontritkulás és terhesség témában

Ne szedje a Norifaz Trio-t, ha terhességet tervez, terhes vagy terhesség gyanúja áll fenn. A rizedronát-nátrium (a Norifaz hatóanyaga) alkalmazásának lehetséges kockázata terhesség alatt nem ismert.

Kérdés: 2012. november 02., 07:03; Megválaszolva: 2012. november 04., 19:49
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gardnerella vaginalis kezelése
Hormonok - akne
Hámsejtrendellenességek
Mellfájdalom
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Rendszeresen enyhe mellfájdalmat érzékelek. Csak a bal mellemben, amelyik nagyobb is (mindig valamivel nagyobb volt, és...
Gyerektervezés, hormonkérdés
Kedves Doktorúr! Ösztrogén dominancia gyanújával kértem 21. napi vértesztet, . A papíron nem ösztrogén van írva hanem ösztradiol. Oestradiol: 565...