Hüvelyi hurok

T. DR Nő! A hurok 10 éve van, az orvos azt mondta nem tudja kivenni, félrecsúszott, de maradhat, ha nem fáj, ugyanis ki akartam vetetni, mert gondolom ennek is van kihordási ideje. Mitevő legyek? Köszönöm

† Dr. Szalóczy Péter válasza méhen belüli fogamzásgátló témában

A tíz éves hurok mindenképpen eltávolítandó, de kórházban kaparás szerű műtéttel, esetleg rövid altatásban, mert a nyakcstornát lehet, hogy fel kell tágítani, mint egy terhesség megszakításnál. Lehet, hogy műszeresen e nélkül is kijön. Ilyen régi szerkezet mélyen beágyzódik a méh szöv eteibe akár idővel annak átfúródását is jelentheti. Mindenképpen távolítassa el.

Kérdés: 2012. szeptember 20., 07:14 ;Megválaszolva: 2012. szeptember 20., 17:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...