Szexuális élet hurok levétele után

A tegnapi napon levette a nőgyógyász a több éve fent lévő hurkot. Jelenleg kicsit vérezgetek, antibiotikumot szedek a fertőzés elkerülésére. Kérdésem, hogy a változókorba lépve (menstruáció ki-, illetve elmaradása esetén) , hogyan kerülhet föl új hurok (hiszen nincs már vérzés) , és a mostani beavatkozás után mikor lehetséges ismét szeretkezni a párommal? Az "esemény utáni tabletta" megoldás lehet-e jelenleg a "nem várt meglepetések" ellen, illetve milyen más védekezési módot javasol? Köszönöm válaszát.

Dr. Farkas Ágnes válasza méhen belüli fogamzásgátló témában

Kedves Hölgyem!

Amennyiben időnként még van menses, akkor tegyenek fel a biztonság kedvéért egy méhen belüli eszközt. Amennyiben a méhszáj elég tág, akkor nemcsak menses alatt lehet azt felhelyezni, beszélje meg ezt orvosával. Ha panaszok nincsenek, és elmúlt a vérzés, akkor az együttlét már megengedett.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. szeptember 15., 14:11 ;Megválaszolva: 2009. szeptember 15., 14:11
Kérdések és válaszok: Fogamzásgátlás
Fogamzásgátló-szedés
Fogamzásgátló
Tisztelt Doktor Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek szeretném tudni hogy a következők csökkenthetik e a hatását? Sörélesztő tabletta, Betadine...
Menstruáció
Szeretnèm a menstruációmat késleltetni egy héttel későbbre nyaralás miatt.Nem szedek fogamzásgátlót.Lehetsèges valamilyen gyógyszerrel?
Szoptatás abbahagyása után szedhető...
Nem szeretnék át tèrni kombinált tablettára ha az Azalia továbbra is véd igy hogy már nem szoptatok.
Fogamzásgátlás
Tisztelt Doktor Úr! Abban kérném a segítségét, hogy én Nuvaring hüvelygyűrűt használok, és véletlenül 11 órával tovább maradt bent, mint 4...