szekunder amennorrhoea

Az én kérdésem az lenne, hogy két és fél hónapot késett a menstruációm, csináltam négy tesztet, mindegyik negatív lett, valamint ultrahangra is elküldtek. ezen eredmények után kizárható teljesen a terhesség? Az ultrahang a mestruáció kimaradásának a 65. napján volt. Az ultrahang eredménye: Norm, uterus. Nyh. 4mm. B.o.ov. 3cm, benne a legnagyobb tüsző 10 mm, mellette több érésben lévő tüsző. J.o.ov. 31 mm, hasonló szerkezetű. Dátum aláírás.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza menses kimaradás témában

Kedves Kérdező! A nyálkahártya 4 mm vasragsága sejteti, hogy átmenetileg valami miatt alul működik, stagnál az agyalapi mirigy-petefészek közötti hormonkapcsolat. Egyetlen, hormonokat vizsgáló vérvételből ez pontosítható, és ha a serkentő hormonok értékei nam túl magasak, Clostilbegyt nevű, ciklusonként 5 napig szedendő gyógyszerrel helyreáll a rend, bár átmenetileg a fogamzóképesség is megnő, helyi fogamzásgátló ajánlott. Az ön fiatal korában az állapot kivizsgálása mindenképpen ajánlott.

Kérdés: 2012. augusztus 29., 13:26; Megválaszolva: 2012. augusztus 30., 18:37
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruáció és terhesség
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy már 2 éve nincs menstruációm, szeptemberben megyek majd az endokrin rendelésre akkora...
menstruációhiány
Tisztelt Doktornő! Körülbelül 3-4éve rendszeresen sportolok. (futás, aerobik, súlyzós edzések) Ez 1-2 éve elég intenzív. Az elején minden nap...
miért nem jön meg?
Tisztelt Doktor úr. Azzal a panasszal fordulok önhöz, hogy lassan 9.hónapja nem jött meg a havi bajom.több tesztet is csináltam mind negatív...
3 év vérzés nélkül
Tisztelt Doktor Úr! Azzal a problémával fordulok Önhöz, ami már 3 éve fennáll: nincs menstruációm. Voltam nőgyógyásznál ez ügyben, aki...