magas prolaktin szint: ez a z érték extrém magasnak számít?

Kedves Doktor Úr/Doktor Nő, 2009-ben folyamatos rosszullétek, terhességhez hasonló tünetek, majd rendszertelen menzesz miatt kivizsgáltak. magas prolaktin szintet, és hipofízis mikroadenomát állapítottak meg MR-vizsgálaton, majd 2011-es vizsgálat során már nem találtak eltérést. A prolaktin szintemet előbb bromocriptinnel, majd ennek mellékhatásai miatt norprolac-al kezelték, sikerrel, 770 (H) mIU/-ről 10körüli értékre csökkent. Egy hónapja orvossal megbeszélve abbahagytam a gyógyszer szedését, és az új eredmény 1914.0 (H) mIU/L lett. A kezdeti legmagasabb érték is 770 (H) mIU/ volt... Orvosom külföldön tartózkodik, nem tudom elérni ezért érdeklődnék itt, hogy ez a z érték extrém magasnak számít-e, utalhat-e az adenóma kiújulására, újra kell-e kezdenem a gyógyszer szedését. Menzeszem egyébként továbra is rendszertelen, bár már nem olyan extrém módon, mint korábban/ngyon elhúzódott, nagyon erős volt/A másik kérdésem az értékkel kapcsolatos-a legelső 2009-es laborvizsgálati eredményen és a legutóbbin a prolaktin (H) mIU/L-ben van megadva, az összes többin, ahol normál eredmények voltak, pedig (L) mIU/L-ben. Mi a különbség ezek között, mire utalnak? További júliusi értékeim: TSH: 0.558 mIU/L; FT4: 14.82 pmol/L? FSH: 3.4 mIU/ml; LH: 5.7 mIU/ml; Prog: 33.40 nmol/L; Testos: <0, 69 nmol/L; Ösztr.: 613 pmol/L; DHEA-S: 2.6 umol/L válaszát előre is köszönöm! Bernadett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza magas prolactin témában

Ez a Prolactin érték magas. A mértékegység ugyanaz, A H az magas, L alacsony értékre utal.

Ismételt vizsgálat javasolt, attól függően a gyógyszeres kezelés mérlegelendő.

Kérdés: 2012. augusztus 09., 09:29; Megválaszolva: 2012. augusztus 12., 13:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?