gát repedés

20 éves vagyok, és körülbelül 3 hónapja egy kicsit megrepedt a gátam egy aktus során (ideiglenes hüvelyszárazság miatt) .Kb 3 mm hosszúságú, emiatt a szex is roppant fájdalmas....hiába pihentetem egy újabb aktus során csak rosszabb lett a helyzet. Az lenne a kérdésem hogy mivel kezeljem hogy begyogyuljon? ugyanis nem hegesedik, hanem mindig "friss" a seb.Olvastam hogy jo rá a bepanthen, az aloe vera, vagy a körömvirág...esetleg gátmaszirozás valamilyen zsíros krémmel (de mivel? ) ....válaszát nagyon nagyon várom!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza gátrepedés témában

Az első teendő egy nőgyógyászati vizsgálat lenne, mert néha egy krónikus fertőzés okozza a hasonló panaszokat, amit megfelelően kezelve megszűnnek a kis repedések.

Ezt követően érdemes lenne egyszerű gyógyszertári lemosót használnia, ami kicsit krémes állagú, és irritáló anyagokat nem tartalmaz.

Hámosító krém, Cikatridina hüvelytabletta.

Emellett az együttlétekhez síkosítót is lehet használni, így kevésbé alakulnak ki a repedések, majd vastagon bekrémezni, így hamarabb szűnik a probléma, és a bőr ellenállóbb lesz.

Kérdés: 2012. július 09., 11:00; Megválaszolva: 2012. július 09., 22:02
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...