Candida diéta

Kedves Doktor úr/ Doktornő! Candida diétával/fertőzéssel kapcsolatban szeretnék kérdezni. Sokat olvasni mostanság a szénhidrátmentes diétáról, ami segít helyrehozni a gombás fertőzéseket. Szeretném megkérdezni, hogy ez orvosi szemmel nézve mennyire megbízható, mennyire érdemes belekezdeni. Sok embertől hallottam, hogy nem segített, és a nőgyógyász szerint felesleges, de ha semmilyen gyógyszer nem segít a problémán, mi a teendő? Annyian küzdenek ezzel a dologgal évek óta, hogy lassan nem tudom, ki lehet-e mászni belőle tartósan valami biztos módszerrel. Válaszát köszönöm előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza nőgyógyászat témában

Kedves Kérdező! Semmivel sem kell túlzásokba esni. nem tudom, hogy nőgyógyászati Candida probémája van-e, mert sokféle szerv lehet Candidával érintet. Bárki testén több helyen bármkor lehet gombát vagy spórát találni. Nincs gonbamentes környezet, vagy élet. Ezek egy része hasznos is. De ha hüvelyi gombával küszködik ismételten, ami ezt elősegíti: a partner nem egyidejű kezelése, a kezelés korai abbahagyása, antibiotikus kúra, régóta szedett hormonalis fogamzásgátló, mint leggyakoribb hibák. A szénhidrátfogyasztás csökkentése mindíg, mindenkinek jót tesz, nem csak Candida ügyben. A gombaellenes kúra igején, főleg, ha ismétlődő, a csökkentett szénhidrát diéta átmeneti időre szintén hasznos. Bár nem tudom, eddig mivel kezelték, de fentiek kizárása mellett a hüvelyben alkalmazott bármi szer mellett legalább 3 héten át szájon át vegyen be heti 1-1 Diflukán vagy Milosziszt-Gyno kapszulát, és legalább egyszer a partner is. A kúra befejezése mindenképpen hüvelyi Protexin kúp kúra legyen.

Kérdés: 2012. július 08., 22:14; Megválaszolva: 2012. július 09., 12:54
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?