• Candida fertőzés?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Nagyon el vagyok keseredve mert a problémámra hónapok óta nem találok megoldást! A jelenlegi párommal nyár óta vagyok együtt és akkor észrevette hogy nagyon érzékeny a nemi szerve és tulajdonképpen a szexuális együttlét fájdalmat okozott neki (égő érzés, vizeléskor fájdalom stb.). Mivel nem szűntek a problémái ezért elment különböző orvosokhoz, vérvételtől kezdve kenetet megvizsgáltak és nem mutattak ki semmit ezek a vizsgálatok. Urulógiailag is mindent rendben találtak nála. Olykor-olykor javult az állapota de az érzékenység és az égő érzés nem múlt el teljesen. Én elkezdtem a fogamzásgátló szedését aztán 2-3 hónap múlva nekem is problémák kezdődtek. Hüvelyszárazság, vizelés közben fájdalom, szex közben erős égő érzés. Korábban párszor kijött a hüvelygomba de a gyógyszertárakban kapható kúppal mindig megszűntek a panaszok. De mivel ezek a tünetek jelentkeztek elmentem nőgyógyászhoz és csak annyit mondott hogy a hüvelyflórámat kell helyreállítani, felírt pár dolgot hogy azt majd fél évig használjam..Hát mondanom sem kell inkább erősödtek a tünetek és elmentem egy másik nőgyógyászhoz aki azt mondta candida fertőzésem van és felírt egy gombaölő gyógyszert. Elmentem természetgyógyászhoz is és ő is megerősítette. Azt mondta hogy diétázzak és igyak anti-candida teát. Utánaolvastunk ennek a diétának (és tényleg abban az időszakban szedtünk antibiotikumot mert először valami baktériumra gyanakodtak és hát az is előidézhette) és mind a ketten a párommal szigorúan betartottuk már egy hónapja élünk zöldségen körülbelül de semmi változás. Vettem ilyen candida gyorstesztet és negatív lett az eredmény. Milyen más betegség lehet ez ha nem candida? És ha állítólag nem lehet elkapni akkor én hogy kaptam el? Mit tegyünk hogy elmúljon végre ez a hónapok óta tartó szenvedés? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        A leírt tüneteket gomba és egyéb bakteriális fertőzés is okozhatja. Véleményem szerint jelen helyzetben diétával gyots eredmény nem várható. Gyógyszeres kezelést tanácsos alkalmazni a gombára és a látott vizsgálati kép, esetleg tenyésztés alapján a bakteriális fertőzésre is. A partner egyidejű kezelése szükséges.


        Kérdés: 2012. március 29., 23:03; Megválaszolva: 2012. április 01., 21:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: