• candida+gardnerella+ureaplasma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! STD rendelésen Candida albicans (kevés telep)+Gardnerella+Ureaplasma (>10000) tenyészett ki. Mivel szoptatok, elkezdtem használni a Grape Vital Ladyvita hüvelykúpját, ami a viszketést meg is szüntette. Emellé használom a Gyntima forte probiotikus hüvelykúpot. Többszöri próbálkozásom ellenére sem kaptam kielégítő választ néhány, alapvető kérdésemre, pedig két pici gyerekünk van, aggódó édesanyaként fontos lenne, tudjuk, hogyan vagy egyáltalán átadhatom-e nekik (fürdés, közös WC használat, stb.) és a férjemnek ezeket a bacikat. Nem a felelőtlen életmódom miatt kerültem ebbe a helyzetbe, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy kérdéseinkkel magánrendelést keressünk fel. Ezeket átadhatom-e a férjemnek akár óvszerrel történő védekezés ellenére is? És orális szex során? Melyik hogyan fertőz? Ha sikerül negatív kontrollt produkálnom, ismét beteg lehetek? Hogyan "kaphatom el"? Köszönöm segítségét!

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        Ezek a kórokozók mindig megtalálhatóak a hüvely élővilágában. A tejsav baktériumok kellő jelenléte esetén biztosított savas környezet nem engedi elszaporodni.Ha panaszt okoz kezelést igényel. Kontakt úton a partnernek átadható, óvszerrel való védekezés védelmet biztosít. Negativ kontroll után is megjelenhet a fentiek miatt.Gyógyszeres kezeléssel, partner is rendezhető.


        Kérdés: 2012. március 22., 21:37; Megválaszolva: 2012. március 25., 18:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: