• Nem jön össze a baba!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Azzal a problémával fordulok önhöz, hogy a párommal gyermeket szeretnénk és nem akar összejönni. Mielőtt elvetéltem volna december 29.én volt a vetélésem azelőtt 2évet probálkoztunk hogy jöjjön össze a baba 2év alatt összejöt de sajnos elvetéltem decemberben. Most már a párommal ismét másfél 2hónapja probálkozunk és nem akar összejönni a baba. Mi lehet ennek az oka? A menszeszem mindig össze vissza jön meg. A menszesz befolyásolhatja a teherbeesést? Esetleg nincsen peteérésem? Ez ellen mit tudok tenni hogy legyen? Valami gyógyszert erre tudna nekem ajánlani? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Szalóczy Péter válasza a nőgyógyászat témában

        Kedves Kérdező! Problémáját azárt nem értem, mert a nőgyógyászának ez a legelemibb tennivalója az ön esetében, hogy mielőbb ujabb terhességet segtsen elő. Az eltelt 2-3 hónap ugyan rövid idő az elkeseredettségéhez, de ha a vérzése nem pontos, valóban lehet ez a nehezítettség oka. Gyeremkszándék esetén ha a középidős ovuláció, azaz a termékenítéshez szükséges petesejt nincs, ez gyógyszeresen könnyen elérhető, 5 napon át szedett ovulációt létrehozó gyógyszerrel. Ezt nőgyógyásza irja fel és irányítja. A korábbi teherbeesése valószínűsíti, hogy használható a partner spermája és átjárható maradt legalább valamelyik petevezetője. Igy a gyógyszeresen kiprovokátl mielőbbi teherbeesés a megoldás. A látrejövö terhesség első heteit érdemes lesz panaszmentesség esetén is hormonálisan egyhén védeni. Már most kezdjen al Fólsav tartalmú úgynevezett magzatvédő vitamint szedni. Sok sikert.


        Kérdés: 2012. február 29., 10:22; Megválaszolva: 2012. március 03., 17:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: