• Hashimoto thyreoiditis és terhesség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 2007. óta kezelnek Hashimoto thyreoiditis-szel. Jelenlegi Letrox 150-et szedek és gyermeket tervezünk. A menstruációs ciklusom eddig szabályos volt (28 nap). December hónapban azonban a ciklus 25. napjától 3 napig pecsételő vérzés jelentkezett, a menstruáció a 28. napon szabályosan megjött. Ezt akkor az évvégi stressznek tulajdonítottam. Január hónapban a ciklus normálisan zajlott. Ebben a hónapban a ciklus 23. napján ismét enyhe pecsételő vérzés jelentkezett, mely 4 napig tartott és a 27. napon jött meg a menstruációm. Az elmúlt időszakban különösebb stressz ill. egyéb változás nem történt. Azt leszámítva, hogy 4 héttel ezelőtt a nem kielégítő TSH (3, 9) eredményem miatt a Letrox adagot 100-ról 150-re emelte az endokrinológusom. Okozhatta-e ez a pecsételő vérzést? Nőgyógyászati vagy endokrinológiai probléma állhat-e a vérzészavar hátterében? Mi lehet az ismételten fellépő pecsételő vérzés oka?

        Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

        A pecsételő vérzés oka hormonális lehet. A pajzsmirigy hormon eltérés befolyásolhatja. Az okot egyértelműen hormon laborvizsgálat végzése után lehet megmondani. Nőgyógyászati meddőségi szakrendelésen segítenek a vizsgálat elvégzésében és kezelési javaslatot is kaphat.


        Kérdés: 2012. február 21., 16:16; Megválaszolva: 2012. február 23., 22:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.