Miért nem sikerül?

Üdvözlöm! Szeretném a segítségét kérni, röviden leírom kórtörténetemet. 2008.10.08-án egy zavartalan terhességből egészséges kisfiam született.Ő első hónapban összejött, most viszont már 13 hónapja próbálkozunk de sikertelenül.2 alkalommal sikerült teherbeesnem, de elösször 5 hetesen spontán, majd 10 hetesen műszeresen kellett befejezni a terhességet magzat elhalás miatt. A beavatkozás májusban volt.Ezt követően a ciklusom beállt 28 naposra, azonban, a menstruáció előtt 5-6 nappal már jelentkezik nálam pecsételő vérzés. A hormonvizsgálat kiderítette, hogy magas a prolaktin szintem, ami azóta normalizálódott a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően. Azonban a barnázás megmaradt. A Bromocriptin mellett kaptam Clostilbegytet, ez a 2.ciklusom vele, de a tegnap UH szerint a szonográfus a következőt látta a 16.ciklusnapon:ciklusnak megfelelő nyálkahártya, rendes, nagy uterus. A fundusnal egy 6 mm-es echogen képlet, benne áramlás nem igazolható.(polypus? )A jobb oldali ovariumban egy 32mm-es kerek, szalagos részeket tartalamzó képlet, ami megfelelhet corpus haemorrhagicumnak. A bal oldali ovariumban 2 apró tüsző. A douglasban folyadék nincs, anteuterin kp.folyadék látható. Ennyi áll a papíron.Ön hogyan értelmezi ezt? A szonográfus szerint egy Clostilbegyt szedése mellett, nagyon kevés hatás,, mert szerinte a 16.ciklusnapon nem így kellene hogy "fessen a kép". Az még talán fontos lehet, hogy a vizsgálat során nehezen találta a bal petefészkemet és a vizsgálat fájdalommal is járt.Kellemetlen volt. A leírt gyógyszerek mellett ebben a hónapban elkezdtem a ciklus közepétől az utrogestan hüvelykúpot is, bár vérvizsgálat szerint nem elégtelen a sárgatesthormon termelődés.Ön mit javasol? Mi lehet a legjobb és a legrosszab variáció a leírtak alapján? Nagyon várom és előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza a nőgyógyászat témában

A leírt polypus lehet a vetélés oka. Ezt hysteroscopos műtéttel kezelni tanácsos. A többi hormonális probléma gyógyszeresen kezelhető.

Kérdés: 2012. február 12., 19:23; Megválaszolva: 2012. február 13., 23:16
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászat
Nuvaring használata több mint 4...
Hova forduljak?
Lehetek terhes?
Mi okozhatja a panaszaimat?