• Mire számíthatok??

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Kisfiamat 2011 márciusában műtötték az alábbi daganattal ami 5 centis volt.Nem tudták mindet kivenni.Kapott shuntöt is.Szedi a kemót és kapott sugarat is 30 db-ot.A legutóbbi mr eredményt szeretném leírni,hogy Ön mit gondol róla van esély a gyógyulásra vagy mire számíthatok? Eredmény:A scalában műtét utáni állapot ábrázolódik kisagyi állományhiánnyal.A kisagyi hemispheriumokban a műtéti terület széle mentén kissé magasabb jeladású az állomány.A IV kamra mögött egy kb 16x10x9mm nagyságú gyűrűszerű halmozás látható,mely az előző vizsgálattal összehasonlítva kisebb mértékű.Minimális halmozást még mutat a dura a műtéti területen.A IV.agykamra területén még látható a korábbi vérzés maradványa.A nyúlt velőben diffúz inhomogén jelzavar látható.A beültetett shönt vége a bal oldalkamrában végződik,a frontális kamraszarvban mely teljesen összeesett.A kamra rendszer normális tágasságú,Norm subarachnoidalis tér.Az agy területén diffuzios zavar nem látható.Norm.flow void és craniospinalis átmenet.A myelon lefutása szabályos.Szabályos cauda rostok. Vélemény:Kisfokú regressio látható,csökkent a kontrasztanyag halmozás is.Metastazis nem látható.

        Dr. Molnár Katalin válasza a anaplasztikus ependimóma témában

        Kedves Szülő, a diagnózisként feltüntetett betegség komplex - többféle kezelésében részesült a kisfia. Ezek a kezelések ma már gyermek onkológiai protokollok szerint történnek. MR követéssel lehet meggyőződni a betegség állapotáról. A fent leírt MR vizsgálat még nem negatív,kóros halmozást ír le.Mindenképpen vissza kell menni a gyermek onkológushoz,idegsebészhez. Üdvözlettel, dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. október 18., 22:07; Megválaszolva: 2011. október 20., 21:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés