Mire számíthatok?

Üdvözlöm! Kisfiamat 2011 márciusában műtötték az alábbi daganattal ami 5 centis volt.Nem tudták mindet kivenni.Kapott shuntöt is.Szedi a kemót és kapott sugarat is 30 db-ot. A legutóbbi mr eredményt szeretném leírni, hogy Ön mit gondol róla van esély a gyógyulásra vagy mire számíthatok? Eredmény:A scalában műtét utáni állapot ábrázolódik kisagyi állományhiánnyal. A kisagyi hemispheriumokban a műtéti terület széle mentén kissé magasabb jeladású az állomány. A IV kamra mögött egy kb 16x10x9mm nagyságú gyűrűszerű halmozás látható, mely az előző vizsgálattal összehasonlítva kisebb mértékű. Minimális halmozást még mutat a dura a műtéti területen. A IV.agykamra területén még látható a korábbi vérzés maradványa. A nyúlt velőben diffúz inhomogén jelzavar látható. A beültetett shönt vége a bal oldalkamrában végződik, a frontális kamraszarvban mely teljesen összeesett. A kamra rendszer normális tágasságú, Norm subarachnoidalis tér. Az agy területén diffuzios zavar nem látható.Norm.flow void és craniospinalis átmenet. A myelon lefutása szabályos.Szabályos cauda rostok. Vélemény:Kisfokú regressio látható, csökkent a kontrasztanyag halmozás is. Metastazis nem látható.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza a anaplasztikus ependimóma témában

Kedves Szülő, a diagnózisként feltüntetett betegség komplex - többféle kezelésében részesült a kisfia. Ezek a kezelések ma már gyermek onkológiai protokollok szerint történnek. MR követéssel lehet meggyőződni a betegség állapotáról. A fent leírt MR vizsgálat még nem negatív, kóros halmozást ír le. Mindenképpen vissza kell menni a gyermek onkológushoz, idegsebészhez. Üdvözlettel, dr. Molnár Katalin

Kérdés: 2011. október 18., 22:07; Megválaszolva: 2011. október 20., 21:15
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés
leukoaraiosis.
Lelet értelmezése