• Idegbénulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! 1 hónapja kétoldali periferias hypoglossus paresist állapitottak meg a nyelvemnél.Igazábol a mai napig nem tudom pontosan hogy ez mit jelent, a lényeg az hogy a beszédem elkent, az evés a nyelvem mozgatásának korlátozása miatt nehézkes. Most gyógyszereket szedek:2x2 metypredet, kálium-r tablettát, quamatelt és b1 vitamint.De a gyogyszerek hatása nem igen hozott eddig látható eredményt, sőt azóta folyamatos fejfájásokkal küzdök, izomrángásokat érzek és éjszaka nem tudok aludni max2-3 órat és gyakran kell wc-re járnom. Az lenne a kérdésem, hogy ezek a mellékhatások normálisak-e? A másik pedig hogy nincs e tapasztalatuk ilyen betegséggel kapcsolatban? Segitségüket előre is köszönöm!

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a idegbénulás témában

        Kedves Kérdező! A kétoldali hypoglossus laesio azt jelenti, hogy a nyelv izmait beidegző idegek mindkét oldalon károsodtak. Az okát kellene meghatározni a károsodásnak, mert az észlelt tünetek egy része is lehet ezzel összefüggésben, másrészről megfelelhetnek gyógyszermellékhatásnak is. Mindenképpen az okát kell meghatározni, mert ez határozza meg a további kimenetelt. Ismételt neurológiai vizsgálatot javasolnék.


        Kérdés: 2011. október 05., 08:03; Megválaszolva: 2011. október 07., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: