• Cavernoma mit jelent?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. Doktor Úr, MR vizsgálaton voltam, ahol a következő eredményt kaptam: Bal oldalon temporo-medialisan minden sequentián jelmentes udvarral körülvett 9x6 mm nagyságú, centrumában az agyállománnyal megegyező jelintenzitású képlet ábrázolódott. Kontrasztanyag adása után kóros jelfokozódás nem következett be. Az elváltozáshoz tápláló kóros ér nem húzódik. Cavernoma a bal temporális lebenyben. Mit jelent ez? Mi ezzel a teendő? Köszönettel

        WEBBeteg szakértő válasza a cavernoma témában

        Kedves Kérdező! A cavernoma egy rendellenes érhálózat, mely megrepedésre, vérzésre hajlamos. Érfestéses vizsgálatra van szükség, ami a pontos érviszonyokat tisztázza. Ezt követően idegsebésszel illetve neurológussal kell konzultálni, hogy van e vele teendő.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 06., 21:08; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 19:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés