Cavernoma az agyban

Üdvözlöm. Van egy 2 éves kislányom akinek kb 8 hónapos korában megrepedt egy cavernoma az agyában....ki kezelték az Okitiben műtét nélkül, azóta teljesen jól van szepen fejlődik...mintha semmi sem történt volna olyan volt mint egy rossz álom.1 hete voltunk kontrol vizsgálaton ahol közölte a Czirják dr hogy még mr vizsgálatot is csak jövőre csináltat mert nem igazán látja értelmét. Műteni szeretné majd csak még kicsi és vár hogy nagyobb legyen. És ha újra bevérzik? Mindenképpen műteni kell? Vagy fennt állhat az is hogy sosem reped meg újra? Nyílván azt teszem amit az Dr úr mond de akkor is... Agyműtét. Reszketek mióta kijelentette hogy meg fogja műteni. Maga szerint is mindenképp műteni szükseges? Persze nem tudja a kórelőzményt de valami bíztató par szót mondjon kérem. Maradok tisztelettel Villás J. György

Dr. Kerekes Éva válasza cavernoma témában

tisztelt Érdeklődő!

A bíztató szó az, hogy Czirják doktort tartják az ország egyik legnagyobb szaktekintélyének a cavernomákban. Én rá hallgatnék, ha ilyen gondom lenne.

Azt senki sem tudja, hogy a cavernoma megreped-e vagy nem. És ha igen, akkor ugyanolyan maradványmentesen gyógyul-e fel belőle a gyermek.

A cavernoma egy vénás tágulat, nem az agyat műtik, szerencsés esetben az agyhoz nem is érnek. A vénák kívülről hálózzák be az agyat.

halgassanak a doktor úrra- nincs más alternatíva szerintem.

Kérdés: 2016. január 31., 23:31 ;Megválaszolva: 2016. február 01., 21:08
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Cavernoma kezelése
Tisztelt Doktornő! Szeretném segítségét kérni. 1, 5 hónapja Bell-féle bénulást diagnosztizáltak nálam, amely azóta gyógyszereknek és...
Cavernoma nem tűnhet el?...
Üdvözlöm V. József vagyok egy egyszerű zenész aki egy nap arra ébredt az addig teljesen nyugalmas életből, hogy a kilenc hónapos lánya péntek...
Cavernoma mit jelent?
T. Doktor Úr, MR vizsgálaton voltam, ahol a következő eredményt kaptam: Bal oldalon temporo-medialisan minden sequentián jelmentes udvarral körülvett...
cavernoma műtét utáni állapot
Tisztelt Dr. Bessenyei Mónika! Édesapámat 1 hete műtötték cavernomával a jobb agyfélteke halántéki részén. A műtét az orvos szerint sikerült...
Oxigénhiány