• Femoralis alagút szindróma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bessenyei Mónika! Két és fél éve húzódó problémámmal fordulok Önhöz. Bal combom elülső, alsó részén, térd fölött egyre erősebb kisugárzó fájdalom jelentkezett, majd állandósult. Emiatt bal lábam tőből nem tudom rendesen hátra hajlítani, aminek következtében csípőm „elferdült” és gerincproblémák is jelentkeztek. Számos vizsgálatom alatt (ultrahang, röntgen, MR kétszer is, EMG, gócvizsgálat) már felmerült a femoralis alagút szindróma is, de egyértelmű választ senki nem tudott adni a problémámra (sőt, volt olyan sebész, aki határozottan állította, hogy femoralis alagút szindróma márpedig nem létezik), miközben állapotom egyre rosszabb. Júniusban megjelent cikke alapján (https://www.webbeteg.hu/cikkek/neurologia/8407/alagut-szindromak ) abban reménykedem, Ön talán tud valamilyen megoldással szolgálni. Bármilyen információt szívesen fogadnék, illetve, ha lehetséges, szívesen felkeresném személyesen is, ha úgy látja, hogy lehet kezdeni valamit az esetemmel. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bessenyei Mónika válasza a Femoralis alagút szindróma témában

        Kedves Kérdező! A femoralis alagút syndromat nagyon nehéz diagnosztizálni, inkább csak a tünetekből gondolunk rá. Mindenképpen szükséges egy ENG vizsgálat, mely a femoralis ideget vizsgálja, ez nagyon nehéz és csak tapasztalt ENG-s szakember tudja csinálni. Emellett inguinalis lágyrész UH esetleg medence MR vizsgálat szükséges, az ideg nyomódásának kizárására. Kezelésében a helyileg, tehát az Inguinalis régióba, UH vezérelve adott szteroid inj. lehet jó hatású. Először ha nem volta, az ENG-t illetve MR-t kellene elvégeztetni.


        Dr. Bessenyei Mónika
        neurológus

        Dr. Bessenyei Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. augusztus 08., 10:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 14., 10:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés