Arcbénulás utáni rehabilitáció

Tisztelt Doktorúr/nő! Nagyjából két évvel ezelőtt féloldali arcbénulásom volt (Belle-féle arcbénulás) . Nagyjából másfél hónap alatt fizikóterápiás és gyógyszeres kezelés mellett rendbejött, de azóta is nyomásra enyhén érzékeny, valamint a jobbhoz képest asszimetrikus (a szemem kisebb, erőlködésnél magától becsukódik, és ha összeszorítom, a szám és orrom körüli izmok akaratlanul megfeszülnek) . Lehet ezt még valamilyen kezeléssel helyrehozni és megközelítőleg visszaállítani az eredeti állapotot? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza arcidegbénulás témában

Kedves Kérdező!

Sajnos előfordul, hogy teljes javulás nem érhető el. 1.5 év után már kezelésnek nincs hatása, a rendszeres arctorna, masszázs szinten tartásnak jó. Ezt otthon is végezheti.

Kérdés: 2011. július 22., 15:45; Megválaszolva: 2011. július 24., 20:54
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Koponya MR vizsgálat eredménye
Szükséges CT vizsgálat?
Koponya MRI
Tovabbi teendo
Erős szúró, égő, bizsergő...