Arcidegbénulás

Tisztelt Doktor Úr/Hölgy! Kislányom most 20 hónapos. 13. hónaposan arcidegbénulást kapott, kapott arcmasszázst, és fizioterápiát is, de közben fül mögötti daganatot diagnosztizáltak nála, ami valószínüleg nyomja ezt az ideget. Műtét, kemoterápia miatt egy idegig, (több hónap) nem tudtuk végezni se az arcmasszázst, se a fizioterápiát. Szeretném megkérdezni, hogy ennyi kiesés után lehet ingeráram kezelést indítani ismét nála? Masszázs? Van esély még az arca teljes rendbejöveteléhez? Tisztelettel: Tamás (apuka)

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kerekes Éva válasza a arcidegbénulás témában

Tisztelt Apuka! mivel gyermekénél agydaganat okozta az arcidegbénulást, ennek kezelését csakis az Önök gyermekneurológusa irányíthaja, ő dönti el, hogy lehet masszázs vagy bármilyen fizikoterápia. Ez a daganat jellegétől, a gyermek állapotától függ. tudom, hogy vannak szabadon kapható galváninger-készülékek, és előfordult már, hogy én is megengedtem a páciensnek, hogy magát kezelje egy ilyen készülékkel, de az Ön gyermeke esetében nagyon komolyan kell venni, amit az idegsebésze/gyermekenurológusa javasol! itt komoly a felelősség! Gyógyulást kívánok!

Kérdés: 2014. május 04., 18:18; Megválaszolva: 2014. május 06., 12:28
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Szklerózis?
Gyűrűs és kisujj szüntelen...
MR lelet értelmezése
Évek óta tartó szédülés