• Bál oldali arcbénulás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz..9évvel ezelött szülés után kaptam egy bal oldali arcbénulást . Kaptam gyógyszert,kezelést és mondhatni 98% ban helyre is ált.A szem környékén lehet észleni azt a 2%ot hogy nem teljes,de ezt az akkori kezelőorvos is mondta hogy a szem körnýékén sajnos várható.Most szerettem volna a szem környéknél a mimikai ráncokat botoxolni,de nem történt meg,mert a kezelő orvosnő nem teszi meg addig amig nem kérem ki egy neurológus véleményét,hogy egy ilyen eset után lehetséges-e!? Nem szeretne úgy megszúrni hogy utána valami kárt tegyen bennem..ami teljesen érthető a részéről.A dr nő mit tanácsol?!Lenne e összefüggés a két dolog közt?! Köszönöm válaszát! Tisztelettel:Mónika

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a arcidegbénulás témában

        Kedves Kérdező! Arcidegbénulása perifériás eredetű, jóindulatú, egyszeri betegség volt. ha vannak is minimális maradványtünetek,főleg a két arcfél aszimmetrája, további komplikációk nem várhatók. gyakorlatilag a botox ugyanazt teszi önnel a szeme körüli mimikai izomzatban, mint annak idején a betegség. "Megbénítja", ezéltal kisimítja. nem értem, Ön ezt miért akarja.De tegye, ha ez fontos önnek. Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. augusztus 15., 21:13; Megválaszolva: 2019. augusztus 16., 06:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: