Bál oldali arcbénulás

Tisztelt Doktornő! Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz..9évvel ezelött szülés után kaptam egy bal oldali arcbénulást . Kaptam gyógyszert,kezelést és mondhatni 98% ban helyre is ált.A szem környékén lehet észleni azt a 2%ot hogy nem teljes,de ezt az akkori kezelőorvos is mondta hogy a szem körnýékén sajnos várható.Most szerettem volna a szem környéknél a mimikai ráncokat botoxolni,de nem történt meg,mert a kezelő orvosnő nem teszi meg addig amig nem kérem ki egy neurológus véleményét,hogy egy ilyen eset után lehetséges-e!? Nem szeretne úgy megszúrni hogy utána valami kárt tegyen bennem..ami teljesen érthető a részéről.A dr nő mit tanácsol?!Lenne e összefüggés a két dolog közt?! Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Mónika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza arcidegbénulás témában

Kedves Kérdező!

Arcidegbénulása perifériás eredetű, jóindulatú, egyszeri betegség volt. ha vannak is minimális maradványtünetek,főleg a két arcfél aszimmetrája, további komplikációk nem várhatók. gyakorlatilag a botox ugyanazt teszi önnel a szeme körüli mimikai izomzatban, mint annak idején a betegség. "Megbénítja", ezéltal kisimítja. nem értem, Ön ezt miért akarja.De tegye, ha ez fontos önnek.

Minden jót kívánok.Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2019. augusztus 15., 21:13; Megválaszolva: 2019. augusztus 16., 06:16
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lelet értékelése
Arcidegbenulas
Kedves Doktorno, Balodali arcidegbenulasom van. Sajnos a virusra valo tekintettel nem tudtak kezelni illetve az izomstimulator is kesve erkezett igy az elso...
Arcidegbénulás
Tisztelt Doktor úr/nő! Kb. 10 éve enyhe arcidegbénulásom van. Eddig is láttam, hogy egyik oldalt sokkal szebb az arcom, de most állapította meg az...
bell arcidegbénulás
Jó napot! 1, 5 hete az arcom jobb oldalán lett egy bell arcideggyulladás.Kaptam rá Herpesin ill. Medrol gyógyszert.Kapom a szelektív ingeráram...
Adjam vagy ne adjam
Gyermekemnél Bell féle bénulást, facialis paresist állapítottak meg és Medrol 4mg szteroid gyógyszert írtak fel, amelyet a súlyos mellékhatások...