Arcidegbenulas

Kedves Doktorno, Balodali arcidegbenulasom van. Sajnos a virusra valo tekintettel nem tudtak kezelni illetve az izomstimulator is kesve erkezett igy az elso egy honapban egyaltalan nem javult kezeles hianyaban. Ahogy megerkezett a Tensel gyartmanyu gep naponta negyszer kezelem a megadott pontokon pontelektrodaval. A kerdeseim: a pontelektroda altal okozott sebek az arcon kezelhetoek valamivel? En neugranormont hasznalok de ennek ellenere elegge sebesedik. Abban az esetben, ha kimegyek levegore mennyire kell kerulnom a szeles idot, napsutest illetve kell e vedenem az arcom valamivel? Valaszait elore is nagyon koszonom Vera

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza arcidegbénulás témában

Kedves Kérdező!

A pontelektróda beállítása helytelen.Nem szabad ,hogy sebeket okozzon.Ha igen, abban az esetben azonnal hagyja abba.

Remélem, időközben a bénulás enyhült. Jó hatású a maszírozás, passzív mozgatés is.A hideg huzat, meghülés a perifériás arcidegbénulás leggyakoribb oka, ezért ezt tanácsos elkerülni.A napfény nem árthat,de nem tudom, a sebek milyen természetűek,ezt mindenképpen látni kell orvosnak.

Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr.Szappanos Zsuzsanna

Kérdés: 2020. május 22., 11:45; Megválaszolva: 2020. május 23., 06:12
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Lelet értékelése
Bál oldali arcbénulás
Tisztelt Doktornő! Egy olyan kérdéssel fordulnék önhöz..9évvel ezelött szülés után kaptam egy bal oldali arcbénulást . Kaptam...
Arcidegbénulás
Tisztelt Doktor úr/nő! Kb. 10 éve enyhe arcidegbénulásom van. Eddig is láttam, hogy egyik oldalt sokkal szebb az arcom, de most állapította meg az...
bell arcidegbénulás
Jó napot! 1, 5 hete az arcom jobb oldalán lett egy bell arcideggyulladás.Kaptam rá Herpesin ill. Medrol gyógyszert.Kapom a szelektív ingeráram...
Adjam vagy ne adjam
Gyermekemnél Bell féle bénulást, facialis paresist állapítottak meg és Medrol 4mg szteroid gyógyszert írtak fel, amelyet a súlyos mellékhatások...