• Miért fájnak az ujjaim?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! 34 hetes várandós kismama vagyok. Sajnos ebben a nyári hőségben nagyon megvisel a terhesség vége, a bokám duplájára van dagadva, a kéz ujjaim szintén. Amikor pár fokkal hűvösebb van, lemegy az ödéma. Körülbelül 2 hete nagyon fájnak az ujjaim, éjjelente nem tudok aludni. Akárhogy fekszek, mindig zsibbad az egész kezem, illetve lüktet, fáj. Nyomásra minden ujjpercem és ujjamban lévő csont szintén nagyon fáj. Úgy gondolom hogy a terhességi ödéma miatt alakulhatott ez ki. De mi rá az orvosság? Hisz várandósan szinte semmit nem lehet szedni. Illetve lesz-e ennek komolyabb következménye a jövőben? Vagy remélhetem hogy szülés után elmúlik a problémám?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a carpalis alagút témában

        Kedves Kérdező! A probléma oka valószínűleg az, hogy az ödémásodás miatt a kéztőcsatornában lévő ideg nyomás alá kerül. Gyógyszermentes megoldás a kéz nyugalomba helyezése sín segítségével. Ha ez nem segít, keressen fel ideggyógyászt!


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 19., 11:20; Megválaszolva: 2011. július 20., 16:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés