RLS

Tisztelt Doktornő! 43-éves nő vagyok 5éve küzdők számomra már elviselhetetlen fájdalmakkal ami egy térd fájdalommal kezdődött. Ma már a lábaim hátam kezem fáj, zsibbadnak, és remegek de ez nem egy finom kis remegés ha nem olyan formában jelentkezik ami már sokszor meg nehezíti napjaimat mert jobb kezem úgy remeg mint egy idős emberé.Állandóan szédülők ami miatt gyakran megbotlok és el is esek nagyon zavaró számomra amikor el indulok balra és jobbra megyek vagy az elindulás csak nehezen megy, Nagyon sok vizsgálaton voltam már, az 5 év alatt, ez év januárjában véleményezték nálam az RLS szindrómát amiről a főorvos akihez járok csak ennyit mondott, hogy egy központi idegrendszeri betegség.Szeretnék többet megtudni erről a betegségről. Mivel a gyógyszerek betegtájékoztatóján amelyeket szedek nem az RLS szerepel, szeretném még megkérdezni hogy ez a betegség kezelhető-e olyan szinten hogy újra dolgozni tudjak A következő gyógyszereket szedem: Mirapexin 0, 18 mg tabl./ 3x1; Pk-Merz.ftabl.1-1-0.; Jumex 10 mg tabl este 1., Trental 400 drazsé;Anafranil sr 75 mg retard tabl este 1, HUMA-PRONOL 40 mg tabletta 2x1, 2;FRISIUM 10 mg tabletta2x1; Válaszát előre is köszönöm: Enikő

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza ideggyógyászat témában

Kedves Kérdező!

Az Ön által leírt tünetek nem felelnek meg teljes mértékben a nyugtalan láb szindrómának. Több olyan tünete van, ami nem fér abba bele. A nyugtalan láb szindróma egy ártalmatlan betegség, amivel nyugodtan lehet dolgozni. A szedett gyógyszerek megfelelőek rá. Azt azonban tovább kellene vizsgálni, hogy az arra nem jellemző tünetei mitől vannak, mert azok ezekre a gyógyszerekre nem fognak megszűnni.

Kérdés: 2011. május 25., 20:37; Megválaszolva: 2011. május 30., 13:11
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Idegfelszabaditás
szept.23-án mütöttek idegfelszabaditással (nervus ulnaris könyök magasságban) .Eltelt kicsit több mint 1 hónap és nagyon érzékeny a mütét...
Krónikus fejfájás, szédülés...
Tisztelt Doktor úr! Körülbelül egy éve tartó krónikus fejfájással küzdök, a fejem hátsó részén a tarkóm felett egy pontban lévő fájdalom...
Kezdődő SM betegség jelei?
A 19 éves fiamnál csináltak MR vizsgálatot családon belüli stroke (apa esetében) és agyi aneorizma (testvér) halmozódás miatt. Erdmény:...
SM terápiával kapcsolatos kérdés
Parkinson kór