• Sclerosis multiplex a családban

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        57 éves édesanyámnál 2 éve diagnosztozáltak sm betegséget. Ő is és édesapám is többször mondták,hogy én is vizsgáltassam ki magam, mert a betegség öröklődhet . Igaz hogy gyakran nagyon erős fejfájásom van, amit most már egyre többször látótérkiesés v. foltlátás előz meg, a lábaim is sokat fájnak, és sokszor fáradékony is vagyok, a szemem is romlott az utóbbi 2 évben szemüveges lettem. Ezeket a tüneteket én inkább migrénnek, és annak tudom be, hogy három kicsi gyerkőc édesannyja vagyok. Kérdésem, hogy valóban szügséges lehet e a kivizsgálás, és ha igen kihez forduljak.válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Veress Dóra válasza a sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! A sclerosis multiplex kialakulásának oka eddig ismeretlen, feltételezik, hogy elsősorban egy gyermekorban bekövetkező vírusfertőzés válthatja ki a tüneteket. Emellett utalnak adatok arra is, hogy közeli családtagok átörökíthetik egymásnak a betegséget. Ugyan az Ön tünetei nem specifikusak SM-re, de a háziorvoshoz azért éremes lenne ellátogatnia. A fejfájás és az azt megelőző látászavar inkább migrénre utal, a fáradékonyság pedig akár vitaminhiány vagy vérszegénység tünete is lehet. Ezek tisztázására, illetve az SM kizárására mindenképp időt kellene fordítani!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 02., 11:34; Megválaszolva: 2011. május 03., 14:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés