• Szklerózis multiplex?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő/Úr! 4 évvel ezelőtt látóideg gyulladást kaptam sok vizsgálaton vettem részt, de pontos diagnózist nem tudtak felállítani. Tüneteim teljesen elmúltak, az elmúlt 4 hónapban labzsibbadassal küzdöm. Az orvosom elküldött agyi Mr vizsgálatra ahol kóros elváltozást nem találtak, a szemészeti vizsgálatom is jól sikerült. A legutóbbi vizsgálatom egy gerinc MRI vizsgálat volt melynek leletén ez áll :A cervicalis lordosis csökkent. A corpusok magassága normális. A peremszélek szabályosak. A C.II.-Th.I. discuson protrusio vagy hernia nem látható. A Th.II. discuson enyhe protrusio látszik. A Th.III. discuson protrusio vagy hernia nem azonosítható. A canalis nem szűkebb. A craniocervicalis átmenetben kóros nem látható. A C.III. magasságában a myelon bal oldalán 3mm-es jeldús góc azonosítható, a discus magasságában bal oldalon 4 milliméteres hyperintenzitás is látható a T2 súlyozott képeken, mindkét góc kontraszthalmozást mutat a T1 súlyozott postkontrasztos képsorozatokon. A C.IV. discus magasságában jobb oldalon dorsalin 3 mm-es jeldús góc is megfigyelhető, kontraszthalmozás jele nélkül. Vélemény: Protrusio disci Th.II. A myelonban ábrázolódó jelelterelések demyelinisatios folyamat következményei lehetnek, aktivitás jelével. Panaszaim nem múlnak. Az orvosomtol januárra kaptam időpontot. Kérem segítségét, ön mit gondol erről az állapotról. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a Sclerosis multiplex témában

        Kedves Kérdező! A látóideg gyulladást követően gyakori jelenség a pár év tünetmentesség. Később, az Ön esetében 4 év után, fellángolhatnak a neuroimmun betegségnek egyéb tünetei. Az elvelőtlenedéses gócok kialakulhatnak mind a központi idegrendszer, mind a gerincvelő állományában. Önnél ez utóbbi történt. Ebben az esetben a 4 évvel ezelőtti és a mostani elváltozást egységes betegségnek lehet tartani. Neve encephalomyelitis chronica, másképpen sclerosis multiplex. További kezelését olyan intézményben kellene végezni, ahol rendelkezésre állnak ennek a betegségnek korszerű kezeléséhez szükséges eszközök. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: Dr. Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2019. december 11., 17:33; Megválaszolva: 2019. december 16., 07:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: