Cerebellaris atrophia

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Érdeklődni szeretnék a kisagyi zsugorral kapcsolatban. Voltam CT/koponya MR vizsgálaton és kimutatták azt, hogy a kisagyam mérete egy csecsemő kisagyának a méretével megyegyező (kb.) . A neurológián azt mondták, hogy a Nootropil 1200 mg-os gyógyszert kell szednem. Közben nekem a betegségem mellett depresszió elleni gyógyszert is szednem kell (depressziós lettem) . Sok idő és kísérletezés elteltével rájöttem, hogy az egyik gyógyszer szedését abba kell hagynom, mivel nagyon szörnyű fejfájást okozott, mégpedig a Nootropil. Kérdésem a következő: létezik-e e gyógyszert helyettesítő valamely kezelés? (infúziós, vagy bármilyen más kezelés) Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Bessenyei Mónika válasza kisagyzsugor témában

Kedves Kérdező!

A kisagyi atrophia nem feltétlenül betegség jele, lehet fejlődési variáció része is, a lényeg a működése. Ha nincs olyan tünete, mely a kisagy működési zavarára utal, akkor nem kell vele foglalkozni. A Nootropilt nyugodtan elhagyhatja, pótolni sem kell más gyógyszerrel.

Kérdés: 2011. március 27., 19:26; Megválaszolva: 2011. március 29., 20:08
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Mik Fej fájdalom lehetséges...
Mr lelet véleményezése
Mri lelet (Dva gyanú )
MR vizsgálat eredménye
Látás problémák