Lacunaris infarctus

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Édesanyám szédüléses panaszai miatt CT vizsgálaton vett részt. Lelete: A középvonal megtartott. A kamrarendszer középállású, szimmetrikus, norm.tág. A külső liqortér frontálisan, minimálisan tágabb a szokásosnál. Mk. oldalon a törzsdúcok területén, kis jobb oldali túlsúllyal néhány kisebb, max. 1 cm körüli kerek, ill. sávszerű hypodensitas van. Ezek régebbi lacunaris infarctusnak megfelelnek. Más densitas változást az agyállományban nem látok. Mk. oldalon az ACI-k ábrázolódott szakaszán a falban meszesedés van. Orvosi vélemény: néhány apró lacunaris infarctus a törzsdúcok területén. Az a kérdésem, hogy hogyan keletkezhetett ez az infarktus, mikor nem volt tünete, és várható, hogy lesz még infarktusa. Válaszát előre is köszönöm. Maradok tisztelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bessenyei Mónika válasza stroke témában

Kedves Kérdező!

Az agyban vannak úgynevezett "néma" területek, melyek károsodása alig észrevehető tünetekkel jár vagy tünetmentesen zajlik. Kisérbetegség talaján jön létre, amely magas vérnyomás és cukorbetegség következménye. Ha a későbbiekben vérnyomását, vércukorértékét normál szinten tartják, a vérzsírértéket pedig alacsonyan, valamint szed aspirint vagy más vérlemezke összetapadást gátló gyógyszert, akkor az újabb lacuna kialakulása kivédhető.

Kérdés: 2011. február 14., 20:53; Megválaszolva: 2011. február 17., 22:30
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
informacio
neurológiai gond lenne?
Tisztelt Doktornő / Doktor úr! Édesapám (65 éves) az elmúlt hetekben nagyon furcsa lett.Normál esetben sokat beszél,eleven,aktív. Néhány hete...
Nootropil..cavinton elhagyható-e
2 éve volt egy enyhe sztrókom. A féléves kontrollon azt mondták, a nootropil elhagyható. De szedtem tovább. Sztrók után fél évvel arra ébredtem...
Sztrók
A 82 éves nagymamám egy hete sztrókot kapott. A bal oldala lebénult. Sajnos a jelenlegi helyzetben nem tudjuk látogatni, az orvosok annyit mondanak hogy...
MR agykoponya
Édesapám 1 hónapja elszédült, kórházban stroke osztályon 2 hétig kezelték. Magas vérnyomásra szedett Betaloc gyógyszerét leállitották mivel a...